JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt uuden SSD-kiintolevyn sovelluksiin, joissa vaaditaan äärimmäistä nopeutta, kuten tekoäly- ja big data -laskennassa sekä IoT-sovelluksissa. Uudet Z-muistipiirit ovat selvästi aiempia V-NAND-piirejä suorituskykyisemmät.

Ensimmäinen Z-SSD-levy on 800 gigatavun SZ985. Samsung esittelee levyä piiritekniikan ISSCC-konferenssissa San Franciscossa helmikuun toisella viikolla.

Z-NAND-piirit tuovat 10 kertaa paremman datanlukunopeuden solua kohti kuin aiemmat 3-bittiset V-NAND-piirit, Samsung kehuu. Piirien rinnalla on 1,5 gigatavuun yltävä LPDDR4-muisti sekä erittäin tehokas ohjain.

Kehityksen ansiosta Z-SSD-levyn lukunopeus on aiempaan nopeimpaan SSD-levyyn verrattuna 1,7-kertainen. Lisäksi datanluvun latenssi on viisi kertaa lyhyempi: 16 mikrosekuntia.

Samsung kehuu lisäksi uusien Z-SSDlevyjen luotettavuutta. Niille luvataan 30 levykirjoitusta päivässä viiden vuoden ajan, eli kaikkiaan dataa voidaan tallentaa luotettavasti 42 petatavun verran. Viiden vuoden aikana tämä tarkoittaa 8,4 miljoonan täyspitkän FullHD-elokuvan tallentamista.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template