JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa on pitkälti toistatuhatta sähköautoa, mutta monessa muussa maassa määrä on merkittävästi suurempi. Samalla latausasemia rakennetaan tihenevään verkkoon. Näiden tietoturva on nyt todettu erittäin puutteelliseksi.

Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkija Mathias Dalheimer on tutkinut latausasemien ja pankkien välistä yhteyttä. Yleensä lataaja tunnistetaan erillisen kortin välityksellä ja ladattu sähkö laskutetaan suoraan käyttäjän pankkitililtä.

Dalheimerin mukaan latausasemilla ei ole toteutettu edes perustason suojamekanismeja. Korttinumero lähetetään suoraan operaattorille, yleensä täysin salaamatta. Jos haluaa tällaisen ID-numeron siepata, se onnistuu. Rikollinen voi tämän jälkeen kopioida lataajan ID-kortin, tai vieläkin helpommassa tapauksessa simuloida latausostoja.

Käyttäjien olisi erittäin vaikea todistaa latauskortin luvatonta käyttöä. Erityisen vaikeaa tämä olisi verkkovierailun yhteydessä, kun eri operaattori laskuttaisi käyttäjää vasta kauan varsinaisen lataamisen jälkeen. Dalheimerin mukaan voi kestää viikkoja ennen kuin latauskortin luvaton käyttö paljastuu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Miten kamera voi tuottaa HDR-kuvaa hämärässä?

Kuinka ottaa kuvia pimeässä? Kuva-anturien tekniikka kehittyy nopeasti. ON Semiconductorin IT-EMCCD-kennoilla voidaan tallentaa näkymiä, jotka muilta kennoilta jäävät hämärään.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template