JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhdysvaltain laivaston tutkimuslaboratoriossa on kehitetty uusi perovskiitti, jonka avulla on mahdollista tehdä nykyistä kirkkaampia ledejä tai tehokkaampia lasereita.

Kuvassa tutkijat Alex Efros Noam Bernstein takana sekä John Michopoulos ja John Lyons istumassa. Takana näkyy uuden nanokiteen atomirakenne. Kyse on CsPbX3-yhdisteestä eli cesium-lyijy-halidi-perovskiitista.

CsPbX3-kiteen erityinen ominaisuus on se, että sen eksitoni-tila on kirkas. Tämä tarkoittaa, että kide emittoi valoa paljon nopeammin kuin nykyiset ledimateriaalit. Kide saadaan emittoimaan koko näkyvän valon aluetta, kun vaihdellaan kloorin, bromin ja jodin välillä rakenteessa.

Kaikissa puolijohteissa alin energiatila eksitonissa on ”pimeä”. Tämä tarkoittaa, että materiaali emittoi valoa hitaasti ja heikosti. Koska perovskiittinanokiteissä alhaisin eksitonin energiataso on ”kirkas”, se emittoi valoa 20 kertaa nykyisiä materiaaleja nopeammin huoneenlämmössä. Kryo-alueen lämpötiloissa perovskiitti alkaa säteillä valoa 1000 kertaa nopeammin, mutta sen käytännön soveltaminen on toki vaikeampaa.

Ominaisuutta voidaan hyödyntää monella tapaa. Voidaan esimerkiksi valmistaa eldejä, jotka emittoivat valoa 20 kertaa kirkkaammin. Tai ajaa niitä pienemmällä virralla, jolloin säästetään tehonkulutuksessa. Samanlaiset edut toteutuvat myös laserien toimintaan.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template