JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Strategy Analytics on saanut valmiiksi viime vuoden viimeisen neljänneksen älypuhelintilastot ja niistä löytyy pari yllätys. Ensinnäkin se, että kappalemääräisesti loka-joulukuussa myytiin 8,8 prosenttia vähemmän puhelimia kuin vuotta aikaisemmin. Ja toiseksi se, että Apple nousi taas vuoden lopulla suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi.

Apple onnistui myymään loka-joulukuussa 77,3 miljoonaa iPhonea, mikä on noin miljoona puhelinta viimevuotista vähemmän. Samaan aikaan Samsungin laitemyynti putosi yli kolmen miljoonan laitteen verran. iPhone veti joulusesonkina selvästi paremmin kuin Samsungin Galaxy-mallit.

Koko vuoden tilastoissa Samsung toki oli selvä ykkönen 317,5 miljoonalla myydyllä luurilla. Apple lukema koko vuoden osalta oli 215,8 miljoonaa. Yritysten markkinaosuudet kirjattiin näin 21,1 ja 14,3 prosentiksi.

Kolmanneksi suurin oli entiseen tapaan Huawei, joka myi viime vuonna 153 miljoonaa älypuhelinta. Se tarkoitti 10,1 prosentin markkinaosuutta. OPPO-puhelimia myytiin 118 miljoonaa kappaletta ja Xiaomia 91,3 miljoonaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template