JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Neonode esittelee helmikuun lopulla Nürnbergin Embedded World -messuilla tekniikkaa, jossa laserin avulla saadaan toteutettua optinen kosketusohjaus käytännössä mille tahansa pinnalle. Anturimoduulit perustuvat STMicroelectronicsin ohjainpiireihin.

Neonoden zForce AIR -anturit perustuvat nopeaan laseriin, joka mahdollistaa erittäin tarkan sijainnin paikannuksen. Kosketusohjaus onnistuu ilman lasi- tai muuta erillistä pinta tai kalvoa. Ja kun näytön edessä ei ole mitään, ei ole myöskään mitään heikentämässä näytön selkeyttä.

Moduulin laser tuottaa infrapunasäteen, jolla seuraa kosketusta pinnalla ja osaa tulkita eleitä pinnan yläpuolella. Tekniikan avulla voidaan seurata useampaa kohdetta samanaikaisesti. Laserin koordinaatit päivitetään 500 kertaa sekunnissa käytännössä ilman viivettä.

zForce AIR-anturi perustuu ST:n ohjelmoitaviin järjestelmäpiireihin ja STM ARM Cortex -ohjaimeen, joka skannaa laserdiodeita ja infrapunasäteitä määritelläkseen sormien, käsien ja muiden säteen tielle tulevien objektien tarkan sijainnin ja liikeradan.

zForce AIR -moduulit ovat saatavilla Digi-Keyn valikoimassa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2