JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Neonode esittelee helmikuun lopulla Nürnbergin Embedded World -messuilla tekniikkaa, jossa laserin avulla saadaan toteutettua optinen kosketusohjaus käytännössä mille tahansa pinnalle. Anturimoduulit perustuvat STMicroelectronicsin ohjainpiireihin.

Neonoden zForce AIR -anturit perustuvat nopeaan laseriin, joka mahdollistaa erittäin tarkan sijainnin paikannuksen. Kosketusohjaus onnistuu ilman lasi- tai muuta erillistä pinta tai kalvoa. Ja kun näytön edessä ei ole mitään, ei ole myöskään mitään heikentämässä näytön selkeyttä.

Moduulin laser tuottaa infrapunasäteen, jolla seuraa kosketusta pinnalla ja osaa tulkita eleitä pinnan yläpuolella. Tekniikan avulla voidaan seurata useampaa kohdetta samanaikaisesti. Laserin koordinaatit päivitetään 500 kertaa sekunnissa käytännössä ilman viivettä.

zForce AIR-anturi perustuu ST:n ohjelmoitaviin järjestelmäpiireihin ja STM ARM Cortex -ohjaimeen, joka skannaa laserdiodeita ja infrapunasäteitä määritelläkseen sormien, käsien ja muiden säteen tielle tulevien objektien tarkan sijainnin ja liikeradan.

zForce AIR -moduulit ovat saatavilla Digi-Keyn valikoimassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template