JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Neonode esittelee helmikuun lopulla Nürnbergin Embedded World -messuilla tekniikkaa, jossa laserin avulla saadaan toteutettua optinen kosketusohjaus käytännössä mille tahansa pinnalle. Anturimoduulit perustuvat STMicroelectronicsin ohjainpiireihin.

Neonoden zForce AIR -anturit perustuvat nopeaan laseriin, joka mahdollistaa erittäin tarkan sijainnin paikannuksen. Kosketusohjaus onnistuu ilman lasi- tai muuta erillistä pinta tai kalvoa. Ja kun näytön edessä ei ole mitään, ei ole myöskään mitään heikentämässä näytön selkeyttä.

Moduulin laser tuottaa infrapunasäteen, jolla seuraa kosketusta pinnalla ja osaa tulkita eleitä pinnan yläpuolella. Tekniikan avulla voidaan seurata useampaa kohdetta samanaikaisesti. Laserin koordinaatit päivitetään 500 kertaa sekunnissa käytännössä ilman viivettä.

zForce AIR-anturi perustuu ST:n ohjelmoitaviin järjestelmäpiireihin ja STM ARM Cortex -ohjaimeen, joka skannaa laserdiodeita ja infrapunasäteitä määritelläkseen sormien, käsien ja muiden säteen tielle tulevien objektien tarkan sijainnin ja liikeradan.

zForce AIR -moduulit ovat saatavilla Digi-Keyn valikoimassa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template