JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On olemassa karkeasti ajatellen kolmenlaisia prosessoreita. Perinteinen PC-prosessori on kaikille tuttu miljardien transistorien jättipiiri ja skaalan toisessa päässä ovat usein pienet, virtapihit ohjainpiirit. Alan kasvu tulee kuitenkin tällä hetkellä mobiiliprosessoreista.

Viime vuonna kaikkia mikroprosessoreja myytiin IC Insightsin mukaan 71,5 miljardilla dollarilla. Summasta 53 prosenttia oli perinteisiä PC-prosessoreja. Niiden myynti ei viime vuosina ole juuri kasvanut ja esimerkiksi vuonna 2012 PC-suorittimien osuus oli 64 prosenttia mikroprosessorien myynnistä.

Viiden vuoden aikana sulautettujen suorittimien myynti on kaksinkertaistunut 5,8 miljardista dollarista 10,4 miljardiin dollariin. Isointa kasvu on kuitenkin kännykkäprosessoreissa, joita myytiin viime vuonna 23,0 miljardilla dollarilla.

IC Insights ennustaa, että mikroprosessoreja myydään ensi vuonna 74,5 miljardilla dollarilla. X86-suorittimien osuus kakusta on ennusteen mukaan 51 prosenttia. Kännykkäsuorittimien osuus on 28 prosenttia ja tablettiprosessorien neljä prosenttia, tutkimuslaitos ennustaa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2