JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On olemassa karkeasti ajatellen kolmenlaisia prosessoreita. Perinteinen PC-prosessori on kaikille tuttu miljardien transistorien jättipiiri ja skaalan toisessa päässä ovat usein pienet, virtapihit ohjainpiirit. Alan kasvu tulee kuitenkin tällä hetkellä mobiiliprosessoreista.

Viime vuonna kaikkia mikroprosessoreja myytiin IC Insightsin mukaan 71,5 miljardilla dollarilla. Summasta 53 prosenttia oli perinteisiä PC-prosessoreja. Niiden myynti ei viime vuosina ole juuri kasvanut ja esimerkiksi vuonna 2012 PC-suorittimien osuus oli 64 prosenttia mikroprosessorien myynnistä.

Viiden vuoden aikana sulautettujen suorittimien myynti on kaksinkertaistunut 5,8 miljardista dollarista 10,4 miljardiin dollariin. Isointa kasvu on kuitenkin kännykkäprosessoreissa, joita myytiin viime vuonna 23,0 miljardilla dollarilla.

IC Insights ennustaa, että mikroprosessoreja myydään ensi vuonna 74,5 miljardilla dollarilla. X86-suorittimien osuus kakusta on ennusteen mukaan 51 prosenttia. Kännykkäsuorittimien osuus on 28 prosenttia ja tablettiprosessorien neljä prosenttia, tutkimuslaitos ennustaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template