JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On olemassa karkeasti ajatellen kolmenlaisia prosessoreita. Perinteinen PC-prosessori on kaikille tuttu miljardien transistorien jättipiiri ja skaalan toisessa päässä ovat usein pienet, virtapihit ohjainpiirit. Alan kasvu tulee kuitenkin tällä hetkellä mobiiliprosessoreista.

Viime vuonna kaikkia mikroprosessoreja myytiin IC Insightsin mukaan 71,5 miljardilla dollarilla. Summasta 53 prosenttia oli perinteisiä PC-prosessoreja. Niiden myynti ei viime vuosina ole juuri kasvanut ja esimerkiksi vuonna 2012 PC-suorittimien osuus oli 64 prosenttia mikroprosessorien myynnistä.

Viiden vuoden aikana sulautettujen suorittimien myynti on kaksinkertaistunut 5,8 miljardista dollarista 10,4 miljardiin dollariin. Isointa kasvu on kuitenkin kännykkäprosessoreissa, joita myytiin viime vuonna 23,0 miljardilla dollarilla.

IC Insights ennustaa, että mikroprosessoreja myydään ensi vuonna 74,5 miljardilla dollarilla. X86-suorittimien osuus kakusta on ennusteen mukaan 51 prosenttia. Kännykkäsuorittimien osuus on 28 prosenttia ja tablettiprosessorien neljä prosenttia, tutkimuslaitos ennustaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template