JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilialan analyytikko John Strand pitää Qualcommin toimintaa paitsi ahneena, myös typeränä. – Jos hallitset matkapuhelimen prosessorimarkkinoita 90 prosentin markkinaosuudella, sinun ei pitäisi maksaa asiakkaillesi siitä, että ne eivät tekisi bisnestä kilpailijoittesi kanssa.

Strand muistuttaa, että millä tahansa alalla voi tehdä paljon rahaa ja käytännössä luoda monopolin, jos kehittää muiden tarvitsemia tekniikoita sekä patentoi ja lisensoi niitä. EU:n alueella yrityksen pitää kuitenkin toimia yhteisön sääntöjen mukaan. Qualcomm ei ole näin tehnyt.

Qualcomm ei ollut tyytyväinen erittäin tuottoisaan liiketoimintansa, vaan siitä tuli ahne. Sen sijaan, että olisi kilpaillut omistamiensa patenttien laadulla, toiminnallisuudella ja hinnalla se yritti ostaa jakelun monopolin. Tämä on laitonta, kuten EU:n ylin kilpailuviranomainen Margrethe Vestager on usein todennut.

Qualcomm olisi voinut investoida enemmän tutkimukseen, mutta sen sijaan se suuntasi energiansa kilpailun rajoittamiseen markkinoilla, joilla sillä oli tyäsin ainutlaatuinen asema. Strandin mukaan tämä oli erittäin huono päätös.

Martgrethe Vestagerin päätöksen mukaan Qualcomm maksoi vuosian 2011-2016 Applelle siitä, että tämä käyttäisi vain sen prosessoreja iPhone- ja iPad-laitteissaan. Vestagerin päätöksen mukaan tästä aiheutui 997 miljoonan euron sakot (1,2 miljardia dollaria).

Qualcomm on valittanut EU:n päätöksestä. Samaan aikaa Yhdysvaltain kauppakomissio FCC tutkii sitä epäreiluja lisenssiehtojen käytöstä matkapuhelintekniikassaan.

Ahneus ei koskaan johda mihinkään hyvää, John Strand päättää.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template