JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilialan analyytikko John Strand pitää Qualcommin toimintaa paitsi ahneena, myös typeränä. – Jos hallitset matkapuhelimen prosessorimarkkinoita 90 prosentin markkinaosuudella, sinun ei pitäisi maksaa asiakkaillesi siitä, että ne eivät tekisi bisnestä kilpailijoittesi kanssa.

Strand muistuttaa, että millä tahansa alalla voi tehdä paljon rahaa ja käytännössä luoda monopolin, jos kehittää muiden tarvitsemia tekniikoita sekä patentoi ja lisensoi niitä. EU:n alueella yrityksen pitää kuitenkin toimia yhteisön sääntöjen mukaan. Qualcomm ei ole näin tehnyt.

Qualcomm ei ollut tyytyväinen erittäin tuottoisaan liiketoimintansa, vaan siitä tuli ahne. Sen sijaan, että olisi kilpaillut omistamiensa patenttien laadulla, toiminnallisuudella ja hinnalla se yritti ostaa jakelun monopolin. Tämä on laitonta, kuten EU:n ylin kilpailuviranomainen Margrethe Vestager on usein todennut.

Qualcomm olisi voinut investoida enemmän tutkimukseen, mutta sen sijaan se suuntasi energiansa kilpailun rajoittamiseen markkinoilla, joilla sillä oli tyäsin ainutlaatuinen asema. Strandin mukaan tämä oli erittäin huono päätös.

Martgrethe Vestagerin päätöksen mukaan Qualcomm maksoi vuosian 2011-2016 Applelle siitä, että tämä käyttäisi vain sen prosessoreja iPhone- ja iPad-laitteissaan. Vestagerin päätöksen mukaan tästä aiheutui 997 miljoonan euron sakot (1,2 miljardia dollaria).

Qualcomm on valittanut EU:n päätöksestä. Samaan aikaa Yhdysvaltain kauppakomissio FCC tutkii sitä epäreiluja lisenssiehtojen käytöstä matkapuhelintekniikassaan.

Ahneus ei koskaan johda mihinkään hyvää, John Strand päättää.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Miten kamera voi tuottaa HDR-kuvaa hämärässä?

Kuinka ottaa kuvia pimeässä? Kuva-anturien tekniikka kehittyy nopeasti. ON Semiconductorin IT-EMCCD-kennoilla voidaan tallentaa näkymiä, jotka muilta kennoilta jäävät hämärään.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template