JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilialan analyytikko John Strand pitää Qualcommin toimintaa paitsi ahneena, myös typeränä. – Jos hallitset matkapuhelimen prosessorimarkkinoita 90 prosentin markkinaosuudella, sinun ei pitäisi maksaa asiakkaillesi siitä, että ne eivät tekisi bisnestä kilpailijoittesi kanssa.

Strand muistuttaa, että millä tahansa alalla voi tehdä paljon rahaa ja käytännössä luoda monopolin, jos kehittää muiden tarvitsemia tekniikoita sekä patentoi ja lisensoi niitä. EU:n alueella yrityksen pitää kuitenkin toimia yhteisön sääntöjen mukaan. Qualcomm ei ole näin tehnyt.

Qualcomm ei ollut tyytyväinen erittäin tuottoisaan liiketoimintansa, vaan siitä tuli ahne. Sen sijaan, että olisi kilpaillut omistamiensa patenttien laadulla, toiminnallisuudella ja hinnalla se yritti ostaa jakelun monopolin. Tämä on laitonta, kuten EU:n ylin kilpailuviranomainen Margrethe Vestager on usein todennut.

Qualcomm olisi voinut investoida enemmän tutkimukseen, mutta sen sijaan se suuntasi energiansa kilpailun rajoittamiseen markkinoilla, joilla sillä oli tyäsin ainutlaatuinen asema. Strandin mukaan tämä oli erittäin huono päätös.

Martgrethe Vestagerin päätöksen mukaan Qualcomm maksoi vuosian 2011-2016 Applelle siitä, että tämä käyttäisi vain sen prosessoreja iPhone- ja iPad-laitteissaan. Vestagerin päätöksen mukaan tästä aiheutui 997 miljoonan euron sakot (1,2 miljardia dollaria).

Qualcomm on valittanut EU:n päätöksestä. Samaan aikaa Yhdysvaltain kauppakomissio FCC tutkii sitä epäreiluja lisenssiehtojen käytöstä matkapuhelintekniikassaan.

Ahneus ei koskaan johda mihinkään hyvää, John Strand päättää.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
10hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template