JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Panasonic on esitellyt Toughbook CF-20mk2 -laitteen, joka on lujitetun tabletin ja sylimikron yhdistelmä. Tablettiosa voidaan kääntää näppäimistön päälle tai irrottaa näppäimistöstä kokonaan. Sylimikrona laite toimii 17 tuntia yhdellä latauksella ja tablettina 8,5 tuntia. Akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä, joten laitteella voi käytännössä työskennellä jatkuvasti ilman latausta.

Laite on tarkoitettu kestämään kovaakin käyttöä. Se laite kestää pudotuksen 120 senttimetrin korkeudelta ja on suojattu pölyltä ja nesteiltä IP65-luokituksen mukaisesti. Lujasta rakenteesta huolimatta CF-20 painaa vain 1,89 kiloa tietokonetilassa. Tablettiosa painaa 950 grammaa.

Toughbook CF-20:ssä on uusi, Windows Hello -kirjautumistekniikalla varustettu etukamera, jossa on IR-tunnistimet ja LED-valo. Käyttäjä voi kirjautua laitteeseen ja sovelluksiin 3D-kuvan avulla. Turvaominaisuuksiin kuuluu myös lisävarusteena saatava irrotettava SSD-levy. TPM 2.0 -salausmoduulilla kiintolevy voidaan luotettavasti salata. 

Etukameran tarkkuus on 2 megapikseliä ja takakameran 8 megapikseliä. Laitteessa on stereomikrofoni. Näyttö on 10,1 tuumainen kapasitiivinen kosketusnäyttö, jota voi käyttää myös hansikkaat kädessä. IPS-näytön tarkkuus on 1920 x 1200 pistettä.

Lisävarusteina ovat saatavissa mm. LTE-modeemi, u-Bloxin GPS -paikannusmoduuli, optinen magneettinauhan lukija sekä suuri valikoima työpöytä- ja ajoneuvotelakoita ja porttitoistimia.

Toughbook CF-20:n moottorina toimii Intel Core i5-7Y57 vPro -suoritin (1,2-3,3 GHz). SSD-levyn kapasiteetti on 256 gigatavua. Laite tulee myyntiin kesällä noin 3000 euron hintaan.

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template