JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Raspberry Pi on eittämättä maailman suosituin kehittäjien ja rakentelijoiden korttitietokone. Se on edullinen, pitää sisällään laajan valikoiman oheisliitäntöjä ja Broadcomin prosessori on varsin suorituskykyinen. Ei sillä kuitenkaan normaalia Windows 10 -käyttöjärjestelmää voi ajaa, eihän?

Microsoftilla on tietysti oma IoT-verios uusimmasta Windowsista eli Windows 10 IoT Core. Se istuu RPi-kortille aivan sujuvasti. Uusimman Windows 10 on ARM -julkistuksen jälkeen oli kai kuitenkin ajan kysymys, ennen kuin joku kehittäjä muokkaisi PI-kortille myös täysiverisen Windows 10 -käyttiksen.

Hollantilainen kehittäjä Bas Timmer on nyt tämän tempun tehnyt. Mies on raportoinut projektiaan Twitter-sivullaan ja vaikka projekti on törmännyt ongelmiin, kortti suostuu ainakin lataamaan ja käynnistämään käyttiksen.

Timmerin projektin järkevyyden perään voi hyvin kysellä, mutta olisihan 35 taalan arvoinen Win10-tietokone ihan hauska juttu.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template