JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelimien valmistajat lanseeraavat tällä hetkellä erityisesti tekoälyyn perustuvia uusia toimintoja. tämä näkyy myös Barcelonan Mobile World COngress -messuilla. LG on esitellyt ensimmäiset puhelimensa, jossa hyödynnetään tekoälyä.

Tekoälybuumin aloittivat jo viime vuonna Huawein ja Applen uudet lippulaivamallit. LG:n avaus alueelle on V30-alustaan perustuva V30S-malli. Siinä Vision AI tuottaa älykkäämmän ja entistä helppokäyttöisemmän kameran, kun taas Voice AI parantaa äänikomentojen kattavuutta.

Laite kuuluu osaksi LG:n uutta tekoälyä hyödyntävää ThinQ-brändiä. ThinQ:n tarkoitus on tuoda tekoälyä esiin helposti lähestyttävänä teknologiana.

Vision AI sisältää kolme uutta älykästä kameraominaisuutta: AI CAM, QLens ja Bright Mode, jotka automatisoivat ja parantavat älypuhelimen valokuvausominaisuuksia niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin kuvaajien käytössä.

AI CAM analysoi kohteita kuva-alueella ja suosittelee käytettäväksi optimaalista kuvaustilaa kahdeksasta vaihtoehdosta. QLens hyödyntää tekoälyn kuvantunnistuskykyä ja pystyy skannaamaan QR-koodeja tehden muun muassa verkko-ostoksista helpompaa. Bright Mode -ominaisuus parantaa puolestaan hämärässä valokuvaamista huomattavasti.

Voice AI -ominaisuuden ansiosta on puolestaan mahdollista käyttää sovelluksia ja muuttaa asetuksia pelkillä äänikomennoilla. Google Assistantin kanssa yhdessä toimivat, vain LG:n laitteista löytyvät Voice AI -komennot mahdollistavat suosituimmat toiminnot ilman, että käyttäjän tarvitsee selata läpi vaihtoehtoja valikosta.

LG ei kerro, miten sen puhelimen tekoäly on toteutettu laitetasolla. Erillisestä neuroverkkoprosessorista se ei puhu. RAM-muistia laite tarvitsee 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Lisätilaa saa jopa kaksi teratavua microSD-kortilla. Laite perustuu tavanomaiseen Qualcomm Snapdragon 835 -piirisarjaan.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template