JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Nokia-brändi palasi älypuhelimiin vain reilu vuosi sitten, moni ajatteli että se on liian vähän liian myöhään. Kilpailijat ovat kehittäneet Android-puhelimia vuosia samaan aikaan, kun Nokia-brändiä pilattiin Windows-maailmassa. Nyt HMD Global osoittaa, että Nokia on ottamassa muiden etumatkaa kiinni.

HMD Global esitteli Barcelonan Mobile World Congressissa peräti viisi uutta puhelinmallia. Uutuuksista mielenkiintoisin on Nokia 8 Sirocco, joka on ensimmäinen uuden Nokian kaarevalla 2K-näytöllä varustettu puhelin. Kaksikennoinen kamera, langaton lataus ja tuore Android irtoavat 749 eurolla eli kyse on tähän asti kalleimmasta uudesta Nokiasta.

Joissakin analyyseissä Nokia 8 Siroccoa on moitittu liian kalliiksi. Piirisarja on jo vähän vanhahtava Snapdragon 835. Joidenkin mielestä parempi valinta uutuuksista olisi Nokia 7 Plus, jossa on sama tuplakamera, kuusituumainen näyttö, mutta selvästi kevyempi hintalappu: 399 euroa.

Muut uutuudet ovat 279 euron Nokia 6, ensimmäinen Android Go -käyttöjärjestelmällä varustettu alle satasen Nokia 1 sekä HMD:n retrolinjaa jatkava Nokia 8110, joka on 4G-yhteydellä varustettu uusintaversio vanhasta ”banaanista”.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template