JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Nokia-brändi palasi älypuhelimiin vain reilu vuosi sitten, moni ajatteli että se on liian vähän liian myöhään. Kilpailijat ovat kehittäneet Android-puhelimia vuosia samaan aikaan, kun Nokia-brändiä pilattiin Windows-maailmassa. Nyt HMD Global osoittaa, että Nokia on ottamassa muiden etumatkaa kiinni.

HMD Global esitteli Barcelonan Mobile World Congressissa peräti viisi uutta puhelinmallia. Uutuuksista mielenkiintoisin on Nokia 8 Sirocco, joka on ensimmäinen uuden Nokian kaarevalla 2K-näytöllä varustettu puhelin. Kaksikennoinen kamera, langaton lataus ja tuore Android irtoavat 749 eurolla eli kyse on tähän asti kalleimmasta uudesta Nokiasta.

Joissakin analyyseissä Nokia 8 Siroccoa on moitittu liian kalliiksi. Piirisarja on jo vähän vanhahtava Snapdragon 835. Joidenkin mielestä parempi valinta uutuuksista olisi Nokia 7 Plus, jossa on sama tuplakamera, kuusituumainen näyttö, mutta selvästi kevyempi hintalappu: 399 euroa.

Muut uutuudet ovat 279 euron Nokia 6, ensimmäinen Android Go -käyttöjärjestelmällä varustettu alle satasen Nokia 1 sekä HMD:n retrolinjaa jatkava Nokia 8110, joka on 4G-yhteydellä varustettu uusintaversio vanhasta ”banaanista”.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template