JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalainen Jolla on esitellyt uuden version Sailfish-käyttöjärjestelmästään. Barcelonan Mobile World Congressissa esitelty Sailfish 3 laajentaa alustan mahdollisuuksia sekä tabletteihin että edullisiin peruspuhelimiin. Virallinen laitetuki kattaa jo pitkälle toistakymmentä laitetta.

Sailfish 3 on iso päivitys alustaan. Siihen on tuotu esimerkiksi uusia rajapintoja (paikannus, kamera, webmoottori skeä VPN ja salaus), tuki sormenjälkiantureille ja muutenkin kattavampi tietoturva, VoLTe-puhelut ja tuki vähävirtaiselle Bluetooth LE:lle. Samoin on paranneltu moniajoa ja tuotu täysi tuki tablettien vaakanäytöille.

Uusina Sailfish-laitteina Barcelonassa esiteltiin Sonyn Experia XA2. Lisäksi ladattava Sailfish X tukee nyt Gemini PDA -laitetta.

Merkittävä laajennus on myös tuki edullisemmille puhelimille. Jollan mukaan Sailfishiä voidaan jatkossa ajaa myös vaatimattomalla raudalla ja silti käyttää tiettyjä Android-sovelluksia.

Jollan mukaan Sailfish 3 tulee tarjolle vaiheittain eri laitteisiin vuoden kolmannella neljänneksellä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template