JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalainen Jolla on esitellyt uuden version Sailfish-käyttöjärjestelmästään. Barcelonan Mobile World Congressissa esitelty Sailfish 3 laajentaa alustan mahdollisuuksia sekä tabletteihin että edullisiin peruspuhelimiin. Virallinen laitetuki kattaa jo pitkälle toistakymmentä laitetta.

Sailfish 3 on iso päivitys alustaan. Siihen on tuotu esimerkiksi uusia rajapintoja (paikannus, kamera, webmoottori skeä VPN ja salaus), tuki sormenjälkiantureille ja muutenkin kattavampi tietoturva, VoLTe-puhelut ja tuki vähävirtaiselle Bluetooth LE:lle. Samoin on paranneltu moniajoa ja tuotu täysi tuki tablettien vaakanäytöille.

Uusina Sailfish-laitteina Barcelonassa esiteltiin Sonyn Experia XA2. Lisäksi ladattava Sailfish X tukee nyt Gemini PDA -laitetta.

Merkittävä laajennus on myös tuki edullisemmille puhelimille. Jollan mukaan Sailfishiä voidaan jatkossa ajaa myös vaatimattomalla raudalla ja silti käyttää tiettyjä Android-sovelluksia.

Jollan mukaan Sailfish 3 tulee tarjolle vaiheittain eri laitteisiin vuoden kolmannella neljänneksellä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template