JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google joutui taannoin selittelemään omaa henkilöstöpolitiikkaansa, jonka jotkut katsovan syrjivän valkoisia miehiä. Nyt samassa konsernissa työskennellyt entinen Youtuben työntekijä on haastanut googlen oikeuteen syrjinnästä.

Kyse on herrasta nimeltä Arne Wilberg. Hän on 4-kymppinen valkoinen mies, joka työskenteli Google 7 vuoden ajan ja tästä ajasta 4 vuotta Youtuben rekrytoijana. Hänen tehtävään oli löytää työntekijöitä suunnittelu- ja teknologiatehtäviin.

Wilbergin mukaan Google on viime vuosina laatinut kirjalliset ohjeet, joiden mukaan rekrytoinnissa pitää suosia meksikolaisia, mustia ja naisia valkoisten ja aasialaisten miesten kustannuksella. Nämä suositukset tulivat ilmi monenlaisia dokumentteina Googlen sisällä.

Esimerkiksi viime vuoden kolmannella neljänneksellä Google ilmoitti, että rekrytoinnissa piti etsiä ja suosia ”moninaisuutta”. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea latinojen, mustien ja naisten palkkaamista. Tälle rekrytoinnilla asetettiin tiukat määrätavoitteet, joihin rekrytointiosasto ei kuitenkaan yltänyt. Tavoitteena oli esimerkiksi palkata neljänneksen aikana 21 mustaihoista, mutta rekrytointiosasto löysi ja palkkasi vain yhden.

Googlen rekrytointiosasto ei myöskään saanut palkata tasojen 3-4 suunnittelijoita, mikäli nämä eivät täyttäneet ”moninaisuuden” määritelmää, ts. mikäli he eivät olleet latinoja, mustia tai naisia.

Wilbergille viimeinen niitti oli Googlen hr-johtajien ilmoitus siitä, että 3-tason (jossa työkokemusta on alle 5 vuotta) suunnittelijapaikkoihin ei enää saanut haastatella valkoisia tai aasialaisia miehiä.

Wilbergin nostaman syyteen mukaan Googlen rikkoo Kaliforvian työelämälakeja vastaan. Niiden mukaan työntekijöitä ja -hakijoita ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rodun tai sukupuolen perusteella. Wilberg vastusti työnantajansa politiikkaa ja tämän takia Google irtisanoi hänet marraskuussa 2017.

Arne Wilbergin laatima syytekirjelmä löytyy täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
7hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template