JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google joutui taannoin selittelemään omaa henkilöstöpolitiikkaansa, jonka jotkut katsovan syrjivän valkoisia miehiä. Nyt samassa konsernissa työskennellyt entinen Youtuben työntekijä on haastanut googlen oikeuteen syrjinnästä.

Kyse on herrasta nimeltä Arne Wilberg. Hän on 4-kymppinen valkoinen mies, joka työskenteli Google 7 vuoden ajan ja tästä ajasta 4 vuotta Youtuben rekrytoijana. Hänen tehtävään oli löytää työntekijöitä suunnittelu- ja teknologiatehtäviin.

Wilbergin mukaan Google on viime vuosina laatinut kirjalliset ohjeet, joiden mukaan rekrytoinnissa pitää suosia meksikolaisia, mustia ja naisia valkoisten ja aasialaisten miesten kustannuksella. Nämä suositukset tulivat ilmi monenlaisia dokumentteina Googlen sisällä.

Esimerkiksi viime vuoden kolmannella neljänneksellä Google ilmoitti, että rekrytoinnissa piti etsiä ja suosia ”moninaisuutta”. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea latinojen, mustien ja naisten palkkaamista. Tälle rekrytoinnilla asetettiin tiukat määrätavoitteet, joihin rekrytointiosasto ei kuitenkaan yltänyt. Tavoitteena oli esimerkiksi palkata neljänneksen aikana 21 mustaihoista, mutta rekrytointiosasto löysi ja palkkasi vain yhden.

Googlen rekrytointiosasto ei myöskään saanut palkata tasojen 3-4 suunnittelijoita, mikäli nämä eivät täyttäneet ”moninaisuuden” määritelmää, ts. mikäli he eivät olleet latinoja, mustia tai naisia.

Wilbergille viimeinen niitti oli Googlen hr-johtajien ilmoitus siitä, että 3-tason (jossa työkokemusta on alle 5 vuotta) suunnittelijapaikkoihin ei enää saanut haastatella valkoisia tai aasialaisia miehiä.

Wilbergin nostaman syyteen mukaan Googlen rikkoo Kaliforvian työelämälakeja vastaan. Niiden mukaan työntekijöitä ja -hakijoita ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rodun tai sukupuolen perusteella. Wilberg vastusti työnantajansa politiikkaa ja tämän takia Google irtisanoi hänet marraskuussa 2017.

Arne Wilbergin laatima syytekirjelmä löytyy täältä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2