JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google joutui taannoin selittelemään omaa henkilöstöpolitiikkaansa, jonka jotkut katsovan syrjivän valkoisia miehiä. Nyt samassa konsernissa työskennellyt entinen Youtuben työntekijä on haastanut googlen oikeuteen syrjinnästä.

Kyse on herrasta nimeltä Arne Wilberg. Hän on 4-kymppinen valkoinen mies, joka työskenteli Google 7 vuoden ajan ja tästä ajasta 4 vuotta Youtuben rekrytoijana. Hänen tehtävään oli löytää työntekijöitä suunnittelu- ja teknologiatehtäviin.

Wilbergin mukaan Google on viime vuosina laatinut kirjalliset ohjeet, joiden mukaan rekrytoinnissa pitää suosia meksikolaisia, mustia ja naisia valkoisten ja aasialaisten miesten kustannuksella. Nämä suositukset tulivat ilmi monenlaisia dokumentteina Googlen sisällä.

Esimerkiksi viime vuoden kolmannella neljänneksellä Google ilmoitti, että rekrytoinnissa piti etsiä ja suosia ”moninaisuutta”. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea latinojen, mustien ja naisten palkkaamista. Tälle rekrytoinnilla asetettiin tiukat määrätavoitteet, joihin rekrytointiosasto ei kuitenkaan yltänyt. Tavoitteena oli esimerkiksi palkata neljänneksen aikana 21 mustaihoista, mutta rekrytointiosasto löysi ja palkkasi vain yhden.

Googlen rekrytointiosasto ei myöskään saanut palkata tasojen 3-4 suunnittelijoita, mikäli nämä eivät täyttäneet ”moninaisuuden” määritelmää, ts. mikäli he eivät olleet latinoja, mustia tai naisia.

Wilbergille viimeinen niitti oli Googlen hr-johtajien ilmoitus siitä, että 3-tason (jossa työkokemusta on alle 5 vuotta) suunnittelijapaikkoihin ei enää saanut haastatella valkoisia tai aasialaisia miehiä.

Wilbergin nostaman syyteen mukaan Googlen rikkoo Kaliforvian työelämälakeja vastaan. Niiden mukaan työntekijöitä ja -hakijoita ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rodun tai sukupuolen perusteella. Wilberg vastusti työnantajansa politiikkaa ja tämän takia Google irtisanoi hänet marraskuussa 2017.

Arne Wilbergin laatima syytekirjelmä löytyy täältä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template