JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google joutui taannoin selittelemään omaa henkilöstöpolitiikkaansa, jonka jotkut katsovan syrjivän valkoisia miehiä. Nyt samassa konsernissa työskennellyt entinen Youtuben työntekijä on haastanut googlen oikeuteen syrjinnästä.

Kyse on herrasta nimeltä Arne Wilberg. Hän on 4-kymppinen valkoinen mies, joka työskenteli Google 7 vuoden ajan ja tästä ajasta 4 vuotta Youtuben rekrytoijana. Hänen tehtävään oli löytää työntekijöitä suunnittelu- ja teknologiatehtäviin.

Wilbergin mukaan Google on viime vuosina laatinut kirjalliset ohjeet, joiden mukaan rekrytoinnissa pitää suosia meksikolaisia, mustia ja naisia valkoisten ja aasialaisten miesten kustannuksella. Nämä suositukset tulivat ilmi monenlaisia dokumentteina Googlen sisällä.

Esimerkiksi viime vuoden kolmannella neljänneksellä Google ilmoitti, että rekrytoinnissa piti etsiä ja suosia ”moninaisuutta”. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea latinojen, mustien ja naisten palkkaamista. Tälle rekrytoinnilla asetettiin tiukat määrätavoitteet, joihin rekrytointiosasto ei kuitenkaan yltänyt. Tavoitteena oli esimerkiksi palkata neljänneksen aikana 21 mustaihoista, mutta rekrytointiosasto löysi ja palkkasi vain yhden.

Googlen rekrytointiosasto ei myöskään saanut palkata tasojen 3-4 suunnittelijoita, mikäli nämä eivät täyttäneet ”moninaisuuden” määritelmää, ts. mikäli he eivät olleet latinoja, mustia tai naisia.

Wilbergille viimeinen niitti oli Googlen hr-johtajien ilmoitus siitä, että 3-tason (jossa työkokemusta on alle 5 vuotta) suunnittelijapaikkoihin ei enää saanut haastatella valkoisia tai aasialaisia miehiä.

Wilbergin nostaman syyteen mukaan Googlen rikkoo Kaliforvian työelämälakeja vastaan. Niiden mukaan työntekijöitä ja -hakijoita ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rodun tai sukupuolen perusteella. Wilberg vastusti työnantajansa politiikkaa ja tämän takia Google irtisanoi hänet marraskuussa 2017.

Arne Wilbergin laatima syytekirjelmä löytyy täältä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template