JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime vuosi oli kuluttajien kannalta huono, sillä DRAM- ja NAND-muistien hintojen nousu piti sekä tietokoneiden että älypuhelimien hintoja ylhäällä. Nyt kuuluu parempia uutisia. NAND-flashien hinnat pysyivät viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kurissa.

DramExchangen mukaan tämä selittyy sillä, että viime vuoden loppupuolella kysyntä ja tarjonta pääsivät vihdoin tasapainoon. Valmistajat saivat linjansa kuntoon ja nyt piireistä on jopa pientä ylitarjontaa. Laitevalmistajien ja kuluttajien kannalta tämä tarkoittaa jollakin aikavälillä hintojen laskua.

Tutkimuslaitoksen mukaan valmistajat pystyvät silti valmistamaan piirejä kannattavasti. Erityisesti tämä koskee 3D-tyyppisten, 64 tai 72 metallointikerrokseen perustuvia NAND-piirejä. Tämä tietenkin suosii suuria valmistajia.

Listan kärjessä on totuttuun tapaan Samsung, joka myi NAND-piirejä loka-joulukuussa lähes 6,2 miljardilla dollarilla. Sen markkinaosuus oli 38 prosenttia eli prosenttiyksikön suurempi kuin edellisneljänneksellä.

Toshiba myi NAND-siruja 2,8 miljardilla dollarilla (18 prosenttia) ja Sandiskin ostanut kiintolevyvalmistaja Western Digital 2,6 miljardilla dollarilla (16,6 prosenttia). Amerikkalainen Micron ylsi 12,1 prosentin markkinaosuuteen.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template