JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime vuosi oli kuluttajien kannalta huono, sillä DRAM- ja NAND-muistien hintojen nousu piti sekä tietokoneiden että älypuhelimien hintoja ylhäällä. Nyt kuuluu parempia uutisia. NAND-flashien hinnat pysyivät viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kurissa.

DramExchangen mukaan tämä selittyy sillä, että viime vuoden loppupuolella kysyntä ja tarjonta pääsivät vihdoin tasapainoon. Valmistajat saivat linjansa kuntoon ja nyt piireistä on jopa pientä ylitarjontaa. Laitevalmistajien ja kuluttajien kannalta tämä tarkoittaa jollakin aikavälillä hintojen laskua.

Tutkimuslaitoksen mukaan valmistajat pystyvät silti valmistamaan piirejä kannattavasti. Erityisesti tämä koskee 3D-tyyppisten, 64 tai 72 metallointikerrokseen perustuvia NAND-piirejä. Tämä tietenkin suosii suuria valmistajia.

Listan kärjessä on totuttuun tapaan Samsung, joka myi NAND-piirejä loka-joulukuussa lähes 6,2 miljardilla dollarilla. Sen markkinaosuus oli 38 prosenttia eli prosenttiyksikön suurempi kuin edellisneljänneksellä.

Toshiba myi NAND-siruja 2,8 miljardilla dollarilla (18 prosenttia) ja Sandiskin ostanut kiintolevyvalmistaja Western Digital 2,6 miljardilla dollarilla (16,6 prosenttia). Amerikkalainen Micron ylsi 12,1 prosentin markkinaosuuteen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template