JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime vuosi oli kuluttajien kannalta huono, sillä DRAM- ja NAND-muistien hintojen nousu piti sekä tietokoneiden että älypuhelimien hintoja ylhäällä. Nyt kuuluu parempia uutisia. NAND-flashien hinnat pysyivät viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kurissa.

DramExchangen mukaan tämä selittyy sillä, että viime vuoden loppupuolella kysyntä ja tarjonta pääsivät vihdoin tasapainoon. Valmistajat saivat linjansa kuntoon ja nyt piireistä on jopa pientä ylitarjontaa. Laitevalmistajien ja kuluttajien kannalta tämä tarkoittaa jollakin aikavälillä hintojen laskua.

Tutkimuslaitoksen mukaan valmistajat pystyvät silti valmistamaan piirejä kannattavasti. Erityisesti tämä koskee 3D-tyyppisten, 64 tai 72 metallointikerrokseen perustuvia NAND-piirejä. Tämä tietenkin suosii suuria valmistajia.

Listan kärjessä on totuttuun tapaan Samsung, joka myi NAND-piirejä loka-joulukuussa lähes 6,2 miljardilla dollarilla. Sen markkinaosuus oli 38 prosenttia eli prosenttiyksikön suurempi kuin edellisneljänneksellä.

Toshiba myi NAND-siruja 2,8 miljardilla dollarilla (18 prosenttia) ja Sandiskin ostanut kiintolevyvalmistaja Western Digital 2,6 miljardilla dollarilla (16,6 prosenttia). Amerikkalainen Micron ylsi 12,1 prosentin markkinaosuuteen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template