JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Koneoppiminen ja tekoäly eivät enää ole vain huippuälypuhelimien ominaisuuksia. Englantilainen - japanilaisomisteinen toki – ARM tuo nyt tarjolla kaksi uutta grafiikkaprosessoria, jotka parantavat erityisesti koneoppimisalgoritmien käsittelyä keskiluokan älypuhelimissa.

ARM:n grafiikkaprosessorien tuoteperhe on nimeltään Mali. Sen uusimmat jäsenet ovat G52 ja G31. Edelliseen G51-ytimeen verrattuna G52-uutuus tuo peräti 3,6-kertaisen suorituskyvyn erilaisissa koneoppimisen sovelluksissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa kahdeksaa prosessointiydintä aiemman neljän sijaan. Jokainen ydin kykenee suorittamaan jopa neljä 8-bittistä MAC-operaatiota sekunnissa.

Puhelimen järjestelmäpiirille voidaan istuttaa jopa neljä G52-grafiikkaydintä, joista jokainen yltää 288 MAC-operaatioon yhden kellojakson aikana. Suorituskyky tulee G51-ytimeen verrattuna 15 prosenttia pienemmällä tehonkulutuksella.

Lisäksi ARM esitteli edullisemman luokan puhelimiin G31-grafiikkaytimen. Kyse on ARM:n pienimmästä grafiikkaprosessorista, joka kykenee toistamaan OpenGL ES 3.2-grafiikkaa.

Lisäksi ARM esitteli kaksi uutta videoprosessoria uusen grafiikkaytimien kumppaneiksi. Lisätietoja uutuuksista löytyy ARM:n sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template