JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions ja Wistron ovat perustaneet uuden yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on saada digikamerat keskustelemaan keskenään. Yhteenliittymän nimeksi saatiin NICE eli The Network of Intelligent Camera Ecosystem.

NICE-yhteensopivat kamerat voivat tallentaa kuvia ja videota, oka sisältää aiempaa enemmän dataa. Tällaiseen kuuluvat RGB- ja infrapunaruudut, sekä audio- ja metadata. Tätä informaatiota voidaan hyödyntää liikkeen, kasvojen ja objektien tunnistamiseen, sekä muihin tekoälyyn pohjautuviin sovelluksiin.

NICE-kameroissa esimerkiksi videoista suodatetaan avaininformaatio, jonka perusteella leikkeitä voi jakaa. Käyttäjille on tarkoitus kehittää yksinkertainen mobiililiitäntä sovelluksineen.

Lisäksi luodaan salattu yhteys kameroihin, ja kaikki kamerasta lähetettävät kuvat ja data on salattu. Kolmansille osapuolille ja pilvipalveluille tulee käyttöön rajapinta, jonka kautta kamerat voivat liittyä sovelluksiin ja tallennuspalveluihin.

NICE-kameroilla tavoitellaan ensisijaisesti valvonta- ja IP-kameroiden aluetta. Lisäksi nopeasti lisääntyvä tavoite ovat IoT-laitteiden kamerat.

NICE-määritysten luvataan valmistuvan tänä vuonna. Kaikki alan pelureita kutsutaan liittymään mukaan allianssin työhön.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template