JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kvanttitietokoneita kehitetään ja rakennetaan nyt kaikkialla, koska tekniikka lupaa ratkaista monia sellaisia laskennallisia ongelmia, joihin nykytietokoneet eivät pysty. Nyt australialaistutkijat ovat tehneet merkittävän läpimurron kvanttikoneen tärkeän komponentin eli kubitin rakentamisessa.

Sydneyssä sijaitsevan New South Walesin yliopiston tutkijat ovat professori Michelle Simonsin johdolla onnistuneet ensimmäistä kertaa rakentamaan piille fosforiatomeista koostuvat kubitit, joiden välistä vuorovaikutusta he pystyvät ohjaamaan.

Kubitit ovat piialustalla 16 nanometrin päässä toisistaan. Toinen koostuu kahdesta fosforiatomista, toinen yhdestä. Kubittiparin ympärille on etsattu elektrodit, joilla niiden spiniä voidaan hallita.

Mikäl fosforikubittien spinit osoittavat eri suuntaan, ne vaihtavat spin-tilaansa. Mikäli spinit osoittavat samaan suuntaan, ne eivät vaikuta toisiinsa. Teorian mukaan kubittien välinen interaktio on mahdollista vain, jos niiden välinen etäisyys on maksimissaan 20 nanometriä.

Ensimmäistä kertaa tutkijat pystyvät mittapään avulla näkemän tarkasti kubittien sijainnin sekä mittaamaan niiden aaltotoiminnot. Tutkijat pystyvät myös replikoimaan kahden kubitin rakennetta, mikä mahdollistaa kvanttitietokoneen rakentamisen nyt, kun on mahdollista rakentaa kahden kubitin muodostama hila.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template