JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Paikannus- ja langattomista moduuleistaan tunnettu sveitsiläinen u-blox on esitellyt Bluetooth 5 -moduulin, jota se kehuu markkinoiden pienimmäksi teollisuussovelluksiin tarkoitetuksi moduuliksi. Paketti sopii vain 6,5 x 6,5 -milliseen koteloon, joka on vain 1,2 millin paksuinen.

ANNA-B1-moduuli on suunniteltu koviin teollisuuden olosuhteisiin. Moduuli toimitetaan valmiiksi sertifioituina tietyile markkinoille.

Moduuli pohjaa Arm Cortex-M4-mikro-ohjaimeen, jossa on liukulukulaskentayksikkö sekä flash- ja RAM-muistit. Tarjolla on myös avoin versio, jossa suunnittelija voi sulauttaa oman ohjelmakoodinsa ohjaimen muistiin.

u-bloxin mukaan moduulia voidaan tyypillisesti käyttää esimerkiksi voimatyökaluissa, teollisuuden ja lääketieteen anturituotteissa, puettavissa laitteissa sekä Bluetooth 5 -yhteyttä tarvitsevissa maksupäätteissä.

Moduulin näytteet tulevat tarjolle vielä kesään mennessä, u-blox kertoo.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template