JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian vaikeudet vievät firmaa alaspäin älypuhelinten ja monella muulla listalla. Liitinten markkinoita seuraava Bishop & Associates on nyt rankannut tietoliikenne- ja dataverkkojen valmistajat. Myös sillä listalla Nokia valuu alaspäin.

Verkkomarkkinoiden koko oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 70,1 miljardia dollaria eli hieman alle 53 miljardia euroa. Summa oli eilun prosentin pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yritysten kannalta huolestuttavaa on se, että alan yritysten yhteenlaskettu nettotulos putosi parilla miljardilla noin 6,8 miljardiin euroon.

Apple on verkkobisneksen ylivoimaisesti suurin peluri. Sen myynti oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 17,3 miljardia euroa. Cisco Systems on yhtä selkeä kakkonen 9,2 miljardilla eurollaan.

Ericsson nousi vuoden aikana yhden pykälän ohi Nokian. Ruotsalaisyrityksen myynti oli alkuvuonna 6,1 miljardia euroa. Bishopin luvuissa Nokia on nyt neljäs 5,8 miljardilla eurolla.

Nokian kannalta huolestuttavaa on se, että nykymenolla kännykkäpiireihin keskittyvät Qualcomm porhaltaa jo tämän vuoden aikana ohi listan neljänneksi. Bishop selittää Nokian kohtaloa sillä, että älypuhelimen merkitys on kasvanut selvästi odotettua enemmän. Kun Nokia on menettänyt eniten asemiaan nimenomaan älypuhelimissa, tulos näkyy listasijoituksessa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template