JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian vaikeudet vievät firmaa alaspäin älypuhelinten ja monella muulla listalla. Liitinten markkinoita seuraava Bishop & Associates on nyt rankannut tietoliikenne- ja dataverkkojen valmistajat. Myös sillä listalla Nokia valuu alaspäin.

Verkkomarkkinoiden koko oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 70,1 miljardia dollaria eli hieman alle 53 miljardia euroa. Summa oli eilun prosentin pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yritysten kannalta huolestuttavaa on se, että alan yritysten yhteenlaskettu nettotulos putosi parilla miljardilla noin 6,8 miljardiin euroon.

Apple on verkkobisneksen ylivoimaisesti suurin peluri. Sen myynti oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 17,3 miljardia euroa. Cisco Systems on yhtä selkeä kakkonen 9,2 miljardilla eurollaan.

Ericsson nousi vuoden aikana yhden pykälän ohi Nokian. Ruotsalaisyrityksen myynti oli alkuvuonna 6,1 miljardia euroa. Bishopin luvuissa Nokia on nyt neljäs 5,8 miljardilla eurolla.

Nokian kannalta huolestuttavaa on se, että nykymenolla kännykkäpiireihin keskittyvät Qualcomm porhaltaa jo tämän vuoden aikana ohi listan neljänneksi. Bishop selittää Nokian kohtaloa sillä, että älypuhelimen merkitys on kasvanut selvästi odotettua enemmän. Kun Nokia on menettänyt eniten asemiaan nimenomaan älypuhelimissa, tulos näkyy listasijoituksessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template