JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian vaikeudet vievät firmaa alaspäin älypuhelinten ja monella muulla listalla. Liitinten markkinoita seuraava Bishop & Associates on nyt rankannut tietoliikenne- ja dataverkkojen valmistajat. Myös sillä listalla Nokia valuu alaspäin.

Verkkomarkkinoiden koko oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 70,1 miljardia dollaria eli hieman alle 53 miljardia euroa. Summa oli eilun prosentin pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yritysten kannalta huolestuttavaa on se, että alan yritysten yhteenlaskettu nettotulos putosi parilla miljardilla noin 6,8 miljardiin euroon.

Apple on verkkobisneksen ylivoimaisesti suurin peluri. Sen myynti oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 17,3 miljardia euroa. Cisco Systems on yhtä selkeä kakkonen 9,2 miljardilla eurollaan.

Ericsson nousi vuoden aikana yhden pykälän ohi Nokian. Ruotsalaisyrityksen myynti oli alkuvuonna 6,1 miljardia euroa. Bishopin luvuissa Nokia on nyt neljäs 5,8 miljardilla eurolla.

Nokian kannalta huolestuttavaa on se, että nykymenolla kännykkäpiireihin keskittyvät Qualcomm porhaltaa jo tämän vuoden aikana ohi listan neljänneksi. Bishop selittää Nokian kohtaloa sillä, että älypuhelimen merkitys on kasvanut selvästi odotettua enemmän. Kun Nokia on menettänyt eniten asemiaan nimenomaan älypuhelimissa, tulos näkyy listasijoituksessa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template