JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian vaikeudet vievät firmaa alaspäin älypuhelinten ja monella muulla listalla. Liitinten markkinoita seuraava Bishop & Associates on nyt rankannut tietoliikenne- ja dataverkkojen valmistajat. Myös sillä listalla Nokia valuu alaspäin.

Verkkomarkkinoiden koko oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 70,1 miljardia dollaria eli hieman alle 53 miljardia euroa. Summa oli eilun prosentin pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yritysten kannalta huolestuttavaa on se, että alan yritysten yhteenlaskettu nettotulos putosi parilla miljardilla noin 6,8 miljardiin euroon.

Apple on verkkobisneksen ylivoimaisesti suurin peluri. Sen myynti oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 17,3 miljardia euroa. Cisco Systems on yhtä selkeä kakkonen 9,2 miljardilla eurollaan.

Ericsson nousi vuoden aikana yhden pykälän ohi Nokian. Ruotsalaisyrityksen myynti oli alkuvuonna 6,1 miljardia euroa. Bishopin luvuissa Nokia on nyt neljäs 5,8 miljardilla eurolla.

Nokian kannalta huolestuttavaa on se, että nykymenolla kännykkäpiireihin keskittyvät Qualcomm porhaltaa jo tämän vuoden aikana ohi listan neljänneksi. Bishop selittää Nokian kohtaloa sillä, että älypuhelimen merkitys on kasvanut selvästi odotettua enemmän. Kun Nokia on menettänyt eniten asemiaan nimenomaan älypuhelimissa, tulos näkyy listasijoituksessa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template