JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Virukset haittaavat jo IoT-laitteita ja teollisuusjärjestelmiä, mutta nyt hyökkäyksissä on otettu yksi askel eteenpäin. Fireeye Labsin tutkijat ovat raportoineet teollisuushaittaohjelmasta, joka pyrkii kaappaamaan haltuunsa teollisuuden ohjaus- ja turvallisuusjärjestelmät.

Fireeyen mukaan Triton-nimellä (muita nimiä ovat Trisis ja Hatman9 tunnetu haittaohjelma on ensimmäinen, joka hyökkää teollisuuden turvajärjestelmiin. Ensimmäiseksi tällaisella haittaohjelmalla otettiin etähaltuun Schneider Electronicsin öljy- ja kaasutehtailla käytössä oleva Triconex-turvallisuusjärjestelmä.

Triconex valvoo tuotantolaitoksen kriittisiä prosesseja ja vikatilanteiden sattuessa sulkee prosessit automaattisesti. Triton-haittaohjelma yritti uudelleenohjelmoida Triconexin ohjaimet.

Hyökkääjä oli saanut etäpääsyn Triconex-verkon työasemaan, jonka kautta ohjaimia pystyttiin ohjelmoimaan. Fireeyen mukaan jotkut ohjaimet päätyivät vikasietotilaan, jolloin ne sulkivat laitoksen tuotantoprosesseja. Tehtaan henkilökunta joutui tietenkin selvittämään pysähtymisten syytä.

Triton saattaa olla vaarallinen teollisuusvirus sitten kuuluisan Stuxnetin. Fireeyen mukaan haittaohjelman takaa löytyy valtiollinen toimija. Tavallisilla hakkereilla ei ole motiivia hyökätä teollisuuslaitosten turvajärjestelmiä vastaan ainakaan ilman rahallista hyötyä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2