JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Virukset haittaavat jo IoT-laitteita ja teollisuusjärjestelmiä, mutta nyt hyökkäyksissä on otettu yksi askel eteenpäin. Fireeye Labsin tutkijat ovat raportoineet teollisuushaittaohjelmasta, joka pyrkii kaappaamaan haltuunsa teollisuuden ohjaus- ja turvallisuusjärjestelmät.

Fireeyen mukaan Triton-nimellä (muita nimiä ovat Trisis ja Hatman9 tunnetu haittaohjelma on ensimmäinen, joka hyökkää teollisuuden turvajärjestelmiin. Ensimmäiseksi tällaisella haittaohjelmalla otettiin etähaltuun Schneider Electronicsin öljy- ja kaasutehtailla käytössä oleva Triconex-turvallisuusjärjestelmä.

Triconex valvoo tuotantolaitoksen kriittisiä prosesseja ja vikatilanteiden sattuessa sulkee prosessit automaattisesti. Triton-haittaohjelma yritti uudelleenohjelmoida Triconexin ohjaimet.

Hyökkääjä oli saanut etäpääsyn Triconex-verkon työasemaan, jonka kautta ohjaimia pystyttiin ohjelmoimaan. Fireeyen mukaan jotkut ohjaimet päätyivät vikasietotilaan, jolloin ne sulkivat laitoksen tuotantoprosesseja. Tehtaan henkilökunta joutui tietenkin selvittämään pysähtymisten syytä.

Triton saattaa olla vaarallinen teollisuusvirus sitten kuuluisan Stuxnetin. Fireeyen mukaan haittaohjelman takaa löytyy valtiollinen toimija. Tavallisilla hakkereilla ei ole motiivia hyökätä teollisuuslaitosten turvajärjestelmiä vastaan ainakaan ilman rahallista hyötyä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template