JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Flash-tekniikkaan perustuvan SSD-tallennusmistin piti nousta läppäreissä käytetyimmäksi massamuistiksi jo viime vuonna, mutta muistien hintojen nousu hidasti kehitystä. Nyt DramExchange kertoo, että muutos tapahtuu tänä vuonna: SSD nousee ykkösmuistiksi.

Kehitys perustuu ennen kaikkea siihen, että SSD-toimittajat ovat Samsungin johdolla alentaneet levyjen hintaa tutoantomäärien kasvaessa 64- ja 72-kerroksisten NAND-piirien valmistuksessa. Tämän neljänneksen aikana SSD-levyjen hintojen uskotaan näin laskevan 3-5 prosenttia SATA-väyläisissä levyillä ja 4-6 prosenttia PCIe-väyläisissä levyissä.

DranExchange arvioi, että uusista 3D-piireihin perustuvista SSD-levyistä tulee kesään aikana jopa ylitarjontaa. Tämä tietää hyvää kuluttajille, sillä muistin osuus läppärin hinnasta on edelleen erittäin merkittävä. Esimerkiksi läppärin muistin päivittäminen vaikkapa 256 gigatavun SSD-levyyn maksaa edelleen kolmattasataa euroa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template