JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

LiFi on Edinburghin yliopistossa kehitetty tekniikka, jossa dataa siirretään esimerkiksi läppäriin toimiston ledivalaisimien välityksellä. Nyt Philips on kertonut tuovansa markkinoilla LiFi-valaisimia. Yhtiö esittelee ratkaisujaan Hannoverin Light+Building -messuilla, jotka alkavat tänään.

LiFi-datalla on monia etuja puolellaan. Kaistaa on käytössä 10000-kertainen määrä wifiin verrattuna. Linkki on näkyvään valoon perustuvana aina täysin suojassa. Ja datanopeus yltää jo nykyledeillä 30 megabittiin sekunnissa.

Läppäreihin tai muihin laitteisiin asennetaan USB-moduuli, joka vastaanottaa LiFi-dataa. Data lähetetään ledin emittoivan näkyvän valon avulla niin, että bitit moduloidaan valon välkyntään Tämä välkkyminen ei näy ihmissilmälle.

USB-mokkulasta on linkki ledidatalähettimeen infrapunan avulla. Tulevaisuudessa mokkula tullaan integroimaan osaksi tietokoneita eli kehitys noudattaa monesta muusta laitteesta tuttua kaavaa.

Philipsin mukaan ranskalainen Icade testaa jo sen LiFi-verkkoa Pariisin toimistossaan. 30 megabitillä käyttäjä voi striimata päätteeseensä useita HD-kanavia samanaikaisesti, joten ledidatan nopeus riittää varsin moneen käyttöön.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template