JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

LiFi on Edinburghin yliopistossa kehitetty tekniikka, jossa dataa siirretään esimerkiksi läppäriin toimiston ledivalaisimien välityksellä. Nyt Philips on kertonut tuovansa markkinoilla LiFi-valaisimia. Yhtiö esittelee ratkaisujaan Hannoverin Light+Building -messuilla, jotka alkavat tänään.

LiFi-datalla on monia etuja puolellaan. Kaistaa on käytössä 10000-kertainen määrä wifiin verrattuna. Linkki on näkyvään valoon perustuvana aina täysin suojassa. Ja datanopeus yltää jo nykyledeillä 30 megabittiin sekunnissa.

Läppäreihin tai muihin laitteisiin asennetaan USB-moduuli, joka vastaanottaa LiFi-dataa. Data lähetetään ledin emittoivan näkyvän valon avulla niin, että bitit moduloidaan valon välkyntään Tämä välkkyminen ei näy ihmissilmälle.

USB-mokkulasta on linkki ledidatalähettimeen infrapunan avulla. Tulevaisuudessa mokkula tullaan integroimaan osaksi tietokoneita eli kehitys noudattaa monesta muusta laitteesta tuttua kaavaa.

Philipsin mukaan ranskalainen Icade testaa jo sen LiFi-verkkoa Pariisin toimistossaan. 30 megabitillä käyttäjä voi striimata päätteeseensä useita HD-kanavia samanaikaisesti, joten ledidatan nopeus riittää varsin moneen käyttöön.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template