JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ketä oikein ovat koodaajat?  Yli satatuhatta kehittäjää osallistui Stackoverflown kyselyyn, josta kävi ilmi suosituimmat alustat, työkalut ja kehittäjien demografia. Koodaajat ovat kovin homogeenista porukkaa, sillä tyypillinen koodinvääntäjä on valkoinen, nuorehko heteromies, joka viihtyy koneen ääressä suuremman osan valveillaoloajastaan.

Stackoverflown kyselyssä vastanneista 92,9 prosenttia oli miehiä. 74,2 prosenttia oli valkoisia tai eurooppalaista syntyperää. Aasialaisten osuus oli 11,5 prosenttia, mikä on ehkä hieman odotettua vähemmän.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvia koodaajissa ei kauhean paljon ole, sillä heteroiksi ilmoittautui 93,2 prosenttia vastanneista. Toisaalta on vaikea hahmottaa, miksi suuntautuneisuutta on kysytty tai mikä merkitys sillä voisi tuotetun koodin kannalta olla.

Moni koodari herää aikaisin aamulla tuottamaan päivän rivisaldoa. Tähän onkin mahdollisuus, sillä lapsia on vain noin joka neljännellä koodarilla. Ja kun koneen ääreen istutaan, siitä ei aivan heti poistuta. Haastatelluista peräti 52,7 prosenttia sanoo viettävänsä päivittäin 9-12 tuntia koneen ääressä. Yli viisi tuntia koodaa yli 95 prosenttia kehittäjistä!

Lisää mielenkiintoisia tilastoja löytyy Stackoverflown sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template