JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tämän hetken mikroprosessorit ovat huippunopeita. Niiden kellotaajuus yltää parhaimmillaan jopa 8-16 gigahertsiin. Mikäli israelilaistutkijoiden tutkimukset pitävät paikkaansa, prosessorit ovat pian jopa sata kertaa tätä nopeampia.

Jerusalemin heprealaisen yliopiston tutkijat ovat Uriel Levyn johdolla kehittäneet tekniikan, joka mahdollistaa todellisen laskennan Graalin maljan kehittämisen: terahertsiprosessori. Tähän asti kehitystä ovat jarruttaneet sekä integraation aste että nän nopean elektroniikan valtava ylikuumeneminen.

Laser and Photonics Review -lehdessä julkaistu artikkeli osoittaa, että professori Levyn johdolla on kehitetty tekniikka optisiin piireihin, jotka ovat yhtä luotettavia ja helposti valmistettavia kuin nykyelektroniikka. Mutta kun data liikkuu sähkön sijaan valon muodossa, prosessorit ovat käsittämättömän nopeita.

Tutkijoiden rakentama konsepti perustuu MONOS-rakenteeseen (Metal-Oxide-Nitride-Oxide-Silicon). Periaatteessa rakenne on hyvin lähellä nykyisten flash-muistien rakennetta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template