JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tämän hetken mikroprosessorit ovat huippunopeita. Niiden kellotaajuus yltää parhaimmillaan jopa 8-16 gigahertsiin. Mikäli israelilaistutkijoiden tutkimukset pitävät paikkaansa, prosessorit ovat pian jopa sata kertaa tätä nopeampia.

Jerusalemin heprealaisen yliopiston tutkijat ovat Uriel Levyn johdolla kehittäneet tekniikan, joka mahdollistaa todellisen laskennan Graalin maljan kehittämisen: terahertsiprosessori. Tähän asti kehitystä ovat jarruttaneet sekä integraation aste että nän nopean elektroniikan valtava ylikuumeneminen.

Laser and Photonics Review -lehdessä julkaistu artikkeli osoittaa, että professori Levyn johdolla on kehitetty tekniikka optisiin piireihin, jotka ovat yhtä luotettavia ja helposti valmistettavia kuin nykyelektroniikka. Mutta kun data liikkuu sähkön sijaan valon muodossa, prosessorit ovat käsittämättömän nopeita.

Tutkijoiden rakentama konsepti perustuu MONOS-rakenteeseen (Metal-Oxide-Nitride-Oxide-Silicon). Periaatteessa rakenne on hyvin lähellä nykyisten flash-muistien rakennetta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template