JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei on lanseerannut Pariisissa uuden P20-älypuhelinsarjansa. P10-edeltäjän tapaan laitteissa panostetaan erityisesti kuvausominaisuuksiin. Leican kanssa kehitetyn P20 Pro -mallin kolmekennokameran otoksia oppii optimoiman Mate 10 Pro -mallista tuttu tekoälyohjelma.

Huewei kehuu kuvausominaisuuksien lisäksi P20-sarjan muotoilua. Kovin omaperäistä se ei kuitenkaan ole. Reunukset kutistuvat etupinnalta, niin kuin kaikilla valmistajilla. Näytön yläosaan on tuotu Applen iPhone X:stä tuttu lovi, joka sekin yleistyy älypuhelimissa kovaa vauhtia. Kotinäppäin sen sijaan on P20-laitteissa paikallaan.

Koska P20-laitteissa käytetään tekoälyominaisuuksia, niihin on pitänyt istuttaa Huawein oma Kirin 970 -prosessori. Mate 10 Pro -mallista tuttu suoritin pitää sisällään NPU-tekoälysuorittimen, jolle monien AI-algoritmien laskenta on annettu. Ratkaisu on selvästi tehokkaampi kuin vastaavan prosessoinnin tekeminen ARM-ytimillä.

Huawein uutuudet saapuvat Suomeen myyntiin vielä ennen pääsiäistä. Ensimmäisenä kauppoihin ennättävät P20 Lite ja P20. P20 Liten suositushinta on 349 euroa ja P20-mallin 649 euroa. P20 Pro on ennakkotilattavissa 28.3. alkaen ja sen toimitukset alkavat 16.4. Huippumallilla on hintaa 849 euroa.

P20:ssa ja P20 Litessä FHD+-näytön koko on 5,8 tuumaa, P20 Prossa OLED-näyttö on hiukan kookkaampi eli 6,1 tuumaa. P20 Pro:ssa on Leica-triplakamera: ykköskamerassa on 40 megapikselin RGB-sensori, ja sen rinnalla on 20 megapikselin mustavalkosensori sekä 8 megapikselin sensori teleobjektiivilla. Akkuun sopii 4000 milliampeeritunnin varaus.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template