JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei on lanseerannut Pariisissa uuden P20-älypuhelinsarjansa. P10-edeltäjän tapaan laitteissa panostetaan erityisesti kuvausominaisuuksiin. Leican kanssa kehitetyn P20 Pro -mallin kolmekennokameran otoksia oppii optimoiman Mate 10 Pro -mallista tuttu tekoälyohjelma.

Huewei kehuu kuvausominaisuuksien lisäksi P20-sarjan muotoilua. Kovin omaperäistä se ei kuitenkaan ole. Reunukset kutistuvat etupinnalta, niin kuin kaikilla valmistajilla. Näytön yläosaan on tuotu Applen iPhone X:stä tuttu lovi, joka sekin yleistyy älypuhelimissa kovaa vauhtia. Kotinäppäin sen sijaan on P20-laitteissa paikallaan.

Koska P20-laitteissa käytetään tekoälyominaisuuksia, niihin on pitänyt istuttaa Huawein oma Kirin 970 -prosessori. Mate 10 Pro -mallista tuttu suoritin pitää sisällään NPU-tekoälysuorittimen, jolle monien AI-algoritmien laskenta on annettu. Ratkaisu on selvästi tehokkaampi kuin vastaavan prosessoinnin tekeminen ARM-ytimillä.

Huawein uutuudet saapuvat Suomeen myyntiin vielä ennen pääsiäistä. Ensimmäisenä kauppoihin ennättävät P20 Lite ja P20. P20 Liten suositushinta on 349 euroa ja P20-mallin 649 euroa. P20 Pro on ennakkotilattavissa 28.3. alkaen ja sen toimitukset alkavat 16.4. Huippumallilla on hintaa 849 euroa.

P20:ssa ja P20 Litessä FHD+-näytön koko on 5,8 tuumaa, P20 Prossa OLED-näyttö on hiukan kookkaampi eli 6,1 tuumaa. P20 Pro:ssa on Leica-triplakamera: ykköskamerassa on 40 megapikselin RGB-sensori, ja sen rinnalla on 20 megapikselin mustavalkosensori sekä 8 megapikselin sensori teleobjektiivilla. Akkuun sopii 4000 milliampeeritunnin varaus.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template