JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei on lanseerannut Pariisissa uuden P20-älypuhelinsarjansa. P10-edeltäjän tapaan laitteissa panostetaan erityisesti kuvausominaisuuksiin. Leican kanssa kehitetyn P20 Pro -mallin kolmekennokameran otoksia oppii optimoiman Mate 10 Pro -mallista tuttu tekoälyohjelma.

Huewei kehuu kuvausominaisuuksien lisäksi P20-sarjan muotoilua. Kovin omaperäistä se ei kuitenkaan ole. Reunukset kutistuvat etupinnalta, niin kuin kaikilla valmistajilla. Näytön yläosaan on tuotu Applen iPhone X:stä tuttu lovi, joka sekin yleistyy älypuhelimissa kovaa vauhtia. Kotinäppäin sen sijaan on P20-laitteissa paikallaan.

Koska P20-laitteissa käytetään tekoälyominaisuuksia, niihin on pitänyt istuttaa Huawein oma Kirin 970 -prosessori. Mate 10 Pro -mallista tuttu suoritin pitää sisällään NPU-tekoälysuorittimen, jolle monien AI-algoritmien laskenta on annettu. Ratkaisu on selvästi tehokkaampi kuin vastaavan prosessoinnin tekeminen ARM-ytimillä.

Huawein uutuudet saapuvat Suomeen myyntiin vielä ennen pääsiäistä. Ensimmäisenä kauppoihin ennättävät P20 Lite ja P20. P20 Liten suositushinta on 349 euroa ja P20-mallin 649 euroa. P20 Pro on ennakkotilattavissa 28.3. alkaen ja sen toimitukset alkavat 16.4. Huippumallilla on hintaa 849 euroa.

P20:ssa ja P20 Litessä FHD+-näytön koko on 5,8 tuumaa, P20 Prossa OLED-näyttö on hiukan kookkaampi eli 6,1 tuumaa. P20 Pro:ssa on Leica-triplakamera: ykköskamerassa on 40 megapikselin RGB-sensori, ja sen rinnalla on 20 megapikselin mustavalkosensori sekä 8 megapikselin sensori teleobjektiivilla. Akkuun sopii 4000 milliampeeritunnin varaus.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template