JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Alexa on Amazonin pilvessä toimiva virtuaaliassistentti, jonka avulla voidaan ohjata esimerkiksi Echo-älykaiutinta. Pian virtuaaliassistentti tulee hyvin laajaan valikoimaan laitteita kodin viihdekoneista toimiston laitteisiin kuten tulostimiin.

STMicroelectronics ilmoittaa, että Alexan puhepalvelu (AVS, Alexa Voice Service) toimii nyt yhtiön STM32-sarjan mikro-ohjaimilla. Tämä onnistuu ilmaisen X-CUBE-AVS-ohjelmistopaketin avulla.

X-CUBE-AVS sisältää valmiit kirjastot ja avoimet rutiinit, joiden avulla AVS-kehitysalusta voidaan kääntää mikro-ohjaimelle. Mukana tulee sovellusesimerkkejä, joiden avulla kehittäjien ei tarvitse tietää monimutkaisia ohjelmistokerroksia, joita puhekomentojen käyttö mikro-ohjaimilla edellyttää.

Amazonin oma AVS-ohjelmisto on tarkoitettu tehokkaammille ja enemmän tehoa kuluttaville prosessoreille. X-CUBEn versio on räätälöity vähävirtaisemmille ohjaimille.

Ohjelmisto huolehtii alemman tason tietoliikenteestä ja yhteyksistä AVS-palvelimiin, tuottaa sovelluskohtaiset palvelut ja tekee AVS-protokollaan hyödyntämisestä laitteessa mahdollisimman helppoa. Yhteydenhallintaan kuuluu esimerkiksi yhteyden palauttaminen automaattisesti ilman käyttäjän uudelleen autentikoimista.

AT:n mukaan AVS-puhekomentoja voidaan ajaa millä tahansa ST:n ohjaimella, jonka suorituskyky ja muisti riittävät toimintoihin. Tällainen on esimerkiksi STM32F7-sarja.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template