JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Alexa on Amazonin pilvessä toimiva virtuaaliassistentti, jonka avulla voidaan ohjata esimerkiksi Echo-älykaiutinta. Pian virtuaaliassistentti tulee hyvin laajaan valikoimaan laitteita kodin viihdekoneista toimiston laitteisiin kuten tulostimiin.

STMicroelectronics ilmoittaa, että Alexan puhepalvelu (AVS, Alexa Voice Service) toimii nyt yhtiön STM32-sarjan mikro-ohjaimilla. Tämä onnistuu ilmaisen X-CUBE-AVS-ohjelmistopaketin avulla.

X-CUBE-AVS sisältää valmiit kirjastot ja avoimet rutiinit, joiden avulla AVS-kehitysalusta voidaan kääntää mikro-ohjaimelle. Mukana tulee sovellusesimerkkejä, joiden avulla kehittäjien ei tarvitse tietää monimutkaisia ohjelmistokerroksia, joita puhekomentojen käyttö mikro-ohjaimilla edellyttää.

Amazonin oma AVS-ohjelmisto on tarkoitettu tehokkaammille ja enemmän tehoa kuluttaville prosessoreille. X-CUBEn versio on räätälöity vähävirtaisemmille ohjaimille.

Ohjelmisto huolehtii alemman tason tietoliikenteestä ja yhteyksistä AVS-palvelimiin, tuottaa sovelluskohtaiset palvelut ja tekee AVS-protokollaan hyödyntämisestä laitteessa mahdollisimman helppoa. Yhteydenhallintaan kuuluu esimerkiksi yhteyden palauttaminen automaattisesti ilman käyttäjän uudelleen autentikoimista.

AT:n mukaan AVS-puhekomentoja voidaan ajaa millä tahansa ST:n ohjaimella, jonka suorituskyky ja muisti riittävät toimintoihin. Tällainen on esimerkiksi STM32F7-sarja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template