JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tähän asti pelaajat ovat käytännössä joutuneet rakentamaan omat pöytämalliset pönttönsä tai troninsa, mikäli ovat halunneet käyttöönsä tehokkaimmat suorittimet. Intelin uusin prosessori muuttaa tämän. Ensimmäistä kerta Core i9 -prosessori on tuotu läppäriin.

Intelin uusimpien Core-prosessorien joukossa tehokkain on i9-8950HK. Piiro n Intelin ensimmäinen kuuden ytimen ja 12 säikeen suoritin. Prosessorin kellotaajuutta ei ole rajoitettu ja uusi TVB-tekniikka (Thermal Velocity Boost) mahdollistaa kellotaajuuden nostamisen 200 megahertsillä, mikäli suorittimen lämpötila on riittävän alhainen.

Näin uuden Core i9 -prosessorin turbokellotaajuus on 4,8 gigahertsiä. Kun piirit ovat lukitsemattomia, on odotettavissa, että rakentajat ylikellottavat suorittimen pian yli viiden gigahertsin nopeuteen. Läppäreissä tätä ei ole aiemmin nähty.

Verrattuna seitsemännen polven Core-suotittimiin uutuudet tuovat pelaajille merkittävästi lisää suorituskykyä. Intelin mukaan samalla grafiikkaprosessorille uudet Core-piirit piirtävät näytön ruutuja 41 prosenttia nopeammin kuin edeltäjänsä. 4K-videoita voidaan editoida jopa 59 prosenttia aiempaa nopeammin.

Kahdeksannen polven Core-piiirit perustuvat Coffee Lake -arkkitehtuuriin ja ne valmistetaan 14 nanometrin prosessissa. Lisätietoa kaikista 8. polven Core-suorittimista löytyy Intelin tuotesivuilta

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template