JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ON Semiconductor on esitellyt lääketieteen ja tieteellisen kuvantamisen sovelluksiin uuden CCD-kuvakennon, joka näkee paitsi kirkkaassa auringonvalossa myös erittäin pimeissä olosuhteisa. Uudessa kennossa ON Semi on entisestään parantanut piiriensä IT-EMCCD-tekniikkaa.

Tyypillisesti kuvattaessa halutaan optimoida valon määrä ja suunta. Näin tehdään ammattivalokuvauksessa ja myös teollisuuden kuvantamisessa, kun vaikkapa robotin tarttumakohteet voidaan valaista kiinteästi. Monissa kohteissa, esimerkiksi valvontasovelluksissa, valoa ei voida kontrolloida.

Kennon ominaisuuksia eri valo-olosuhteissa määrittää herkkyys ja dynaaminen ala. Esimerkiksi kuunvalo on 1 luksi, suora auringonvalo 10 tuhatta luksia ja tähtien valo ilman kuutamoa tuottaa 0,002 luxin valovoiman. Dynaaminen ala viittaa siihen kirkkausalueeseen, jonka kenno voi siepata.

IT-EMCCD (Interline Transfer Electron Multiplying CCD) on On Semin kehittämä tekniikka, joka on kahden eri tekniikan yhdistelmä. IT-CCD on useiden megapikselien tarkkuuteen skaalautuva elektroninen globaali suljintekniikka - eli kennon pikselit valottuvat kerralla – joka ei tuota kuvaan liikkeestä aiheutuvia vääristymiä.

EM-CCD puolestaan kertoo alhaisen valon näkymistä tulevan signaalin niin, että signaalin voimakkuuus nousee laitteen kohinarajan yläpuolelle. Tämän ansiosta kennon kohinaraja – se kuinka alhaisia voimakkuuksia kenno voi lukea – alle yhden luxin tasolle.

KAE-08152-piiri on On Semin uusi 8,8 megapikselin CCD-kenno, joka on toteutettu IT-EMCCD-tekniikalla. Yhtiö kertoo aloittaneensa kennon näytetoimitukset a volyymituotanto alkaa vielä kesään aikana. Kaikki On Semin IT-EMCCD-kennot toimitetaan keraamisissa koteloissa ja niitä saa sekä harmaasävy- että väriversioina. 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template