JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ON Semiconductor on esitellyt lääketieteen ja tieteellisen kuvantamisen sovelluksiin uuden CCD-kuvakennon, joka näkee paitsi kirkkaassa auringonvalossa myös erittäin pimeissä olosuhteisa. Uudessa kennossa ON Semi on entisestään parantanut piiriensä IT-EMCCD-tekniikkaa.

Tyypillisesti kuvattaessa halutaan optimoida valon määrä ja suunta. Näin tehdään ammattivalokuvauksessa ja myös teollisuuden kuvantamisessa, kun vaikkapa robotin tarttumakohteet voidaan valaista kiinteästi. Monissa kohteissa, esimerkiksi valvontasovelluksissa, valoa ei voida kontrolloida.

Kennon ominaisuuksia eri valo-olosuhteissa määrittää herkkyys ja dynaaminen ala. Esimerkiksi kuunvalo on 1 luksi, suora auringonvalo 10 tuhatta luksia ja tähtien valo ilman kuutamoa tuottaa 0,002 luxin valovoiman. Dynaaminen ala viittaa siihen kirkkausalueeseen, jonka kenno voi siepata.

IT-EMCCD (Interline Transfer Electron Multiplying CCD) on On Semin kehittämä tekniikka, joka on kahden eri tekniikan yhdistelmä. IT-CCD on useiden megapikselien tarkkuuteen skaalautuva elektroninen globaali suljintekniikka - eli kennon pikselit valottuvat kerralla – joka ei tuota kuvaan liikkeestä aiheutuvia vääristymiä.

EM-CCD puolestaan kertoo alhaisen valon näkymistä tulevan signaalin niin, että signaalin voimakkuuus nousee laitteen kohinarajan yläpuolelle. Tämän ansiosta kennon kohinaraja – se kuinka alhaisia voimakkuuksia kenno voi lukea – alle yhden luxin tasolle.

KAE-08152-piiri on On Semin uusi 8,8 megapikselin CCD-kenno, joka on toteutettu IT-EMCCD-tekniikalla. Yhtiö kertoo aloittaneensa kennon näytetoimitukset a volyymituotanto alkaa vielä kesään aikana. Kaikki On Semin IT-EMCCD-kennot toimitetaan keraamisissa koteloissa ja niitä saa sekä harmaasävy- että väriversioina. 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template