JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ON Semiconductor on esitellyt lääketieteen ja tieteellisen kuvantamisen sovelluksiin uuden CCD-kuvakennon, joka näkee paitsi kirkkaassa auringonvalossa myös erittäin pimeissä olosuhteisa. Uudessa kennossa ON Semi on entisestään parantanut piiriensä IT-EMCCD-tekniikkaa.

Tyypillisesti kuvattaessa halutaan optimoida valon määrä ja suunta. Näin tehdään ammattivalokuvauksessa ja myös teollisuuden kuvantamisessa, kun vaikkapa robotin tarttumakohteet voidaan valaista kiinteästi. Monissa kohteissa, esimerkiksi valvontasovelluksissa, valoa ei voida kontrolloida.

Kennon ominaisuuksia eri valo-olosuhteissa määrittää herkkyys ja dynaaminen ala. Esimerkiksi kuunvalo on 1 luksi, suora auringonvalo 10 tuhatta luksia ja tähtien valo ilman kuutamoa tuottaa 0,002 luxin valovoiman. Dynaaminen ala viittaa siihen kirkkausalueeseen, jonka kenno voi siepata.

IT-EMCCD (Interline Transfer Electron Multiplying CCD) on On Semin kehittämä tekniikka, joka on kahden eri tekniikan yhdistelmä. IT-CCD on useiden megapikselien tarkkuuteen skaalautuva elektroninen globaali suljintekniikka - eli kennon pikselit valottuvat kerralla – joka ei tuota kuvaan liikkeestä aiheutuvia vääristymiä.

EM-CCD puolestaan kertoo alhaisen valon näkymistä tulevan signaalin niin, että signaalin voimakkuuus nousee laitteen kohinarajan yläpuolelle. Tämän ansiosta kennon kohinaraja – se kuinka alhaisia voimakkuuksia kenno voi lukea – alle yhden luxin tasolle.

KAE-08152-piiri on On Semin uusi 8,8 megapikselin CCD-kenno, joka on toteutettu IT-EMCCD-tekniikalla. Yhtiö kertoo aloittaneensa kennon näytetoimitukset a volyymituotanto alkaa vielä kesään aikana. Kaikki On Semin IT-EMCCD-kennot toimitetaan keraamisissa koteloissa ja niitä saa sekä harmaasävy- että väriversioina. 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template