JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ON Semiconductor on esitellyt lääketieteen ja tieteellisen kuvantamisen sovelluksiin uuden CCD-kuvakennon, joka näkee paitsi kirkkaassa auringonvalossa myös erittäin pimeissä olosuhteisa. Uudessa kennossa ON Semi on entisestään parantanut piiriensä IT-EMCCD-tekniikkaa.

Tyypillisesti kuvattaessa halutaan optimoida valon määrä ja suunta. Näin tehdään ammattivalokuvauksessa ja myös teollisuuden kuvantamisessa, kun vaikkapa robotin tarttumakohteet voidaan valaista kiinteästi. Monissa kohteissa, esimerkiksi valvontasovelluksissa, valoa ei voida kontrolloida.

Kennon ominaisuuksia eri valo-olosuhteissa määrittää herkkyys ja dynaaminen ala. Esimerkiksi kuunvalo on 1 luksi, suora auringonvalo 10 tuhatta luksia ja tähtien valo ilman kuutamoa tuottaa 0,002 luxin valovoiman. Dynaaminen ala viittaa siihen kirkkausalueeseen, jonka kenno voi siepata.

IT-EMCCD (Interline Transfer Electron Multiplying CCD) on On Semin kehittämä tekniikka, joka on kahden eri tekniikan yhdistelmä. IT-CCD on useiden megapikselien tarkkuuteen skaalautuva elektroninen globaali suljintekniikka - eli kennon pikselit valottuvat kerralla – joka ei tuota kuvaan liikkeestä aiheutuvia vääristymiä.

EM-CCD puolestaan kertoo alhaisen valon näkymistä tulevan signaalin niin, että signaalin voimakkuuus nousee laitteen kohinarajan yläpuolelle. Tämän ansiosta kennon kohinaraja – se kuinka alhaisia voimakkuuksia kenno voi lukea – alle yhden luxin tasolle.

KAE-08152-piiri on On Semin uusi 8,8 megapikselin CCD-kenno, joka on toteutettu IT-EMCCD-tekniikalla. Yhtiö kertoo aloittaneensa kennon näytetoimitukset a volyymituotanto alkaa vielä kesään aikana. Kaikki On Semin IT-EMCCD-kennot toimitetaan keraamisissa koteloissa ja niitä saa sekä harmaasävy- että väriversioina. 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template