JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinvalmistajille on käynnissä todellinen kilpavarustelu kameroissa. Kaksikennoinen ratkaisu ei ole enää mikään myyntiargumentti, kun Huawei esitteli jo kolmikennoisen P20-mallin. Samsung on puolestaan patentoinut ratkaisun, jossa kameroiden joukkoon tuodaan kalansilmälinssi.

Laajakuvaobjektiivi voi hyvinkin olla seuraava kova juttu älypuhelinkameroissa. Sonyn Experia XA2 -mallissa on jo 120 asteen laajakuvalinssi, mutta Letsgodigital-sivuston löytämä Samsungin hakemus kuvaa 150 asteen laajakuvalinssiä.

WIPOon viime kesäkuussa jätetty patenttihakemus kuvaa monimutkaista puhelimen kamerarakennetta, jossa yki linsseistä on 150-asteinen kalansilmä. Kaikkiaan rakenteessa on kuusi erillistä linssiä.

Letsgodigitalin mukaan Samsung joutuu panostamaan huippumalliensa kameroihin, koska se on jäänyt monista kilpailijoista jälkeen teknisessä kehityksessä.  Esimerkiksi etukameraa ei ole juuri viime aikoina paranneltu.

Laajakulmalinssillä voi olla enemmänkin käyttöä kuin maisemakuvaamisessa. Kameran etupuolella sitä voidaan käyttää iiriksen kuvaamiseen ja käyttäjän biometriseen tunnistamiseen.

Lue lisää Letsgodigitalin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template