JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinvalmistajille on käynnissä todellinen kilpavarustelu kameroissa. Kaksikennoinen ratkaisu ei ole enää mikään myyntiargumentti, kun Huawei esitteli jo kolmikennoisen P20-mallin. Samsung on puolestaan patentoinut ratkaisun, jossa kameroiden joukkoon tuodaan kalansilmälinssi.

Laajakuvaobjektiivi voi hyvinkin olla seuraava kova juttu älypuhelinkameroissa. Sonyn Experia XA2 -mallissa on jo 120 asteen laajakuvalinssi, mutta Letsgodigital-sivuston löytämä Samsungin hakemus kuvaa 150 asteen laajakuvalinssiä.

WIPOon viime kesäkuussa jätetty patenttihakemus kuvaa monimutkaista puhelimen kamerarakennetta, jossa yki linsseistä on 150-asteinen kalansilmä. Kaikkiaan rakenteessa on kuusi erillistä linssiä.

Letsgodigitalin mukaan Samsung joutuu panostamaan huippumalliensa kameroihin, koska se on jäänyt monista kilpailijoista jälkeen teknisessä kehityksessä.  Esimerkiksi etukameraa ei ole juuri viime aikoina paranneltu.

Laajakulmalinssillä voi olla enemmänkin käyttöä kuin maisemakuvaamisessa. Kameran etupuolella sitä voidaan käyttää iiriksen kuvaamiseen ja käyttäjän biometriseen tunnistamiseen.

Lue lisää Letsgodigitalin sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template