JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinvalmistajille on käynnissä todellinen kilpavarustelu kameroissa. Kaksikennoinen ratkaisu ei ole enää mikään myyntiargumentti, kun Huawei esitteli jo kolmikennoisen P20-mallin. Samsung on puolestaan patentoinut ratkaisun, jossa kameroiden joukkoon tuodaan kalansilmälinssi.

Laajakuvaobjektiivi voi hyvinkin olla seuraava kova juttu älypuhelinkameroissa. Sonyn Experia XA2 -mallissa on jo 120 asteen laajakuvalinssi, mutta Letsgodigital-sivuston löytämä Samsungin hakemus kuvaa 150 asteen laajakuvalinssiä.

WIPOon viime kesäkuussa jätetty patenttihakemus kuvaa monimutkaista puhelimen kamerarakennetta, jossa yki linsseistä on 150-asteinen kalansilmä. Kaikkiaan rakenteessa on kuusi erillistä linssiä.

Letsgodigitalin mukaan Samsung joutuu panostamaan huippumalliensa kameroihin, koska se on jäänyt monista kilpailijoista jälkeen teknisessä kehityksessä.  Esimerkiksi etukameraa ei ole juuri viime aikoina paranneltu.

Laajakulmalinssillä voi olla enemmänkin käyttöä kuin maisemakuvaamisessa. Kameran etupuolella sitä voidaan käyttää iiriksen kuvaamiseen ja käyttäjän biometriseen tunnistamiseen.

Lue lisää Letsgodigitalin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template