JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinvalmistajille on käynnissä todellinen kilpavarustelu kameroissa. Kaksikennoinen ratkaisu ei ole enää mikään myyntiargumentti, kun Huawei esitteli jo kolmikennoisen P20-mallin. Samsung on puolestaan patentoinut ratkaisun, jossa kameroiden joukkoon tuodaan kalansilmälinssi.

Laajakuvaobjektiivi voi hyvinkin olla seuraava kova juttu älypuhelinkameroissa. Sonyn Experia XA2 -mallissa on jo 120 asteen laajakuvalinssi, mutta Letsgodigital-sivuston löytämä Samsungin hakemus kuvaa 150 asteen laajakuvalinssiä.

WIPOon viime kesäkuussa jätetty patenttihakemus kuvaa monimutkaista puhelimen kamerarakennetta, jossa yki linsseistä on 150-asteinen kalansilmä. Kaikkiaan rakenteessa on kuusi erillistä linssiä.

Letsgodigitalin mukaan Samsung joutuu panostamaan huippumalliensa kameroihin, koska se on jäänyt monista kilpailijoista jälkeen teknisessä kehityksessä.  Esimerkiksi etukameraa ei ole juuri viime aikoina paranneltu.

Laajakulmalinssillä voi olla enemmänkin käyttöä kuin maisemakuvaamisessa. Kameran etupuolella sitä voidaan käyttää iiriksen kuvaamiseen ja käyttäjän biometriseen tunnistamiseen.

Lue lisää Letsgodigitalin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template