JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitettavien älypuhelimien protoja on jo nähty maailmalla, mutta markkinoille ne eivät ole vielä ehtineet. Konsepti kuitenkin kiinnostaa laitevalmistajia ja nyt korealainen LG on patentoinut oman ratkaisunsa taitettavaksi, kahden näytön puhelimeksi.

Asiasta raportoi Letsgodigital, joka vähän aikaa sitten kertoi Huawei WIPOon jättämästä taitettavan malin patenttihakemuksesta. LG on patentoinut oman mallinsa jo syksyllä 2016 ja eilen patentti julkistettiin. LG on siis hankkeessa pidemmällä.

LG:n patentissa on kaksi kaarevaa näyttöä, jotka on yhdistetty toisiinsa saranamekanismilla. Kaarevien näyttöjen reunoihin voidaan nykytyyliin tuoda erilaista informaatiota, kuten vaikkapa kellonaika.

LG:n patentissa näytöt voivat toimia yhdessä yhtenä suurena näyttönä. Kun näyttöjä taivuttaa hieman erilleen, niissä voidaan näyttää eri informaatiota. LG:n malli on tiettävästi ensimmäinen, jossa molempien näyttöjen alle on integroitu akku. Tämä lisännee toiminta-aikaa laitteessa, jossa tuplanäyttö syö virtaa melkoisesti.

LG:n ideassa on myös kaksi kuulokeliitäntää. Periaatteessa kaksi henkilöä voisi samalla älypuhelimella katsella kahta eri elokuvaa. Aika tosin näyttää, tuleeko konsepti koskaan myyntiin asti.

Lisätietoja: Letsgodigital

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template