JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitettavien älypuhelimien protoja on jo nähty maailmalla, mutta markkinoille ne eivät ole vielä ehtineet. Konsepti kuitenkin kiinnostaa laitevalmistajia ja nyt korealainen LG on patentoinut oman ratkaisunsa taitettavaksi, kahden näytön puhelimeksi.

Asiasta raportoi Letsgodigital, joka vähän aikaa sitten kertoi Huawei WIPOon jättämästä taitettavan malin patenttihakemuksesta. LG on patentoinut oman mallinsa jo syksyllä 2016 ja eilen patentti julkistettiin. LG on siis hankkeessa pidemmällä.

LG:n patentissa on kaksi kaarevaa näyttöä, jotka on yhdistetty toisiinsa saranamekanismilla. Kaarevien näyttöjen reunoihin voidaan nykytyyliin tuoda erilaista informaatiota, kuten vaikkapa kellonaika.

LG:n patentissa näytöt voivat toimia yhdessä yhtenä suurena näyttönä. Kun näyttöjä taivuttaa hieman erilleen, niissä voidaan näyttää eri informaatiota. LG:n malli on tiettävästi ensimmäinen, jossa molempien näyttöjen alle on integroitu akku. Tämä lisännee toiminta-aikaa laitteessa, jossa tuplanäyttö syö virtaa melkoisesti.

LG:n ideassa on myös kaksi kuulokeliitäntää. Periaatteessa kaksi henkilöä voisi samalla älypuhelimella katsella kahta eri elokuvaa. Aika tosin näyttää, tuleeko konsepti koskaan myyntiin asti.

Lisätietoja: Letsgodigital

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template