JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitettavien älypuhelimien protoja on jo nähty maailmalla, mutta markkinoille ne eivät ole vielä ehtineet. Konsepti kuitenkin kiinnostaa laitevalmistajia ja nyt korealainen LG on patentoinut oman ratkaisunsa taitettavaksi, kahden näytön puhelimeksi.

Asiasta raportoi Letsgodigital, joka vähän aikaa sitten kertoi Huawei WIPOon jättämästä taitettavan malin patenttihakemuksesta. LG on patentoinut oman mallinsa jo syksyllä 2016 ja eilen patentti julkistettiin. LG on siis hankkeessa pidemmällä.

LG:n patentissa on kaksi kaarevaa näyttöä, jotka on yhdistetty toisiinsa saranamekanismilla. Kaarevien näyttöjen reunoihin voidaan nykytyyliin tuoda erilaista informaatiota, kuten vaikkapa kellonaika.

LG:n patentissa näytöt voivat toimia yhdessä yhtenä suurena näyttönä. Kun näyttöjä taivuttaa hieman erilleen, niissä voidaan näyttää eri informaatiota. LG:n malli on tiettävästi ensimmäinen, jossa molempien näyttöjen alle on integroitu akku. Tämä lisännee toiminta-aikaa laitteessa, jossa tuplanäyttö syö virtaa melkoisesti.

LG:n ideassa on myös kaksi kuulokeliitäntää. Periaatteessa kaksi henkilöä voisi samalla älypuhelimella katsella kahta eri elokuvaa. Aika tosin näyttää, tuleeko konsepti koskaan myyntiin asti.

Lisätietoja: Letsgodigital

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template