JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitettavien älypuhelimien protoja on jo nähty maailmalla, mutta markkinoille ne eivät ole vielä ehtineet. Konsepti kuitenkin kiinnostaa laitevalmistajia ja nyt korealainen LG on patentoinut oman ratkaisunsa taitettavaksi, kahden näytön puhelimeksi.

Asiasta raportoi Letsgodigital, joka vähän aikaa sitten kertoi Huawei WIPOon jättämästä taitettavan malin patenttihakemuksesta. LG on patentoinut oman mallinsa jo syksyllä 2016 ja eilen patentti julkistettiin. LG on siis hankkeessa pidemmällä.

LG:n patentissa on kaksi kaarevaa näyttöä, jotka on yhdistetty toisiinsa saranamekanismilla. Kaarevien näyttöjen reunoihin voidaan nykytyyliin tuoda erilaista informaatiota, kuten vaikkapa kellonaika.

LG:n patentissa näytöt voivat toimia yhdessä yhtenä suurena näyttönä. Kun näyttöjä taivuttaa hieman erilleen, niissä voidaan näyttää eri informaatiota. LG:n malli on tiettävästi ensimmäinen, jossa molempien näyttöjen alle on integroitu akku. Tämä lisännee toiminta-aikaa laitteessa, jossa tuplanäyttö syö virtaa melkoisesti.

LG:n ideassa on myös kaksi kuulokeliitäntää. Periaatteessa kaksi henkilöä voisi samalla älypuhelimella katsella kahta eri elokuvaa. Aika tosin näyttää, tuleeko konsepti koskaan myyntiin asti.

Lisätietoja: Letsgodigital

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template