JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Konenäön suomalaisen pioneerin Vision Systemsin liiketoiminta siirtyy Protaconille. Prosessiteollisuuden asiakkaille tämä tarkoittaa yhä kattavampaa kokonaispalvelua, jossa avaimet käteen -toimitukseen voi sisältyä mittaus- tai laadunvalvontaratkaisun ohella myös Industry 4.0 -osuutta etävalvonnan muodossa sekä esimerkiksi laitteiston toiminnallisuuden analysointia.  

Kaupassa Vision Systemsin tuoteportfolio ja koko henkilöstö siirtyvät Protaconille muodostaen uuden konenäköön erikoistuneen liiketoimintayksikön.

- Näin laajaa kokonaispalvelua tarjoavia yrityksiä ei ole monia, joten uskomme, että tällä paketilla olemme entistäkin kiinnostavampi kumppani esimerkiksi paperiteollisuuden asiakkaille, sanoo Protacon Technologiesin toimitusjohtaja Kari Pellinen (kuvassa vas.).

Pellinen näkee konenäköratkaisujen hyödyntämisessä vielä paljon kasvumahdollisuuksia eri aloilla, kuten puunjalostus-, metalli- ja terästeollisuudessa – myös terveysteknologiassa.

– Hyötyjä on löydettävissä ylipäätään niissä paikoissa, joissa konenäön avulla voidaan havaita asioita, joita ihmissilmä ei voida nähdä, varsinkaan silloin, kun kohde liikkuu. Sen avulla voidaan esimerkiksi parantaa tuotantolaitteiden hyötysuhteita, hän sanoo.

Kauppa on jatkumo Protaconin panostuksissa teollisuuden integraatiopalveluihin. Yhtiö on ostanut viimeisen vuoden aikana useita toimintakonseptiaan vahvistavia yrityksiä. Vision Systemsin yli 30 vuotta sitten perustanut ja yhtiön omistava Kari Rahkola (kuvassa oik.) puolestaan pohti vaihtoehtoja yrityksensä tulevaisuuden suhteen.

– Mietin, missä liiketoimintamme voisi kasvaa ja osaava ja sitoutunut henkilöstömme saisi parhaat menestymisen mahdollisuudet myös jatkossa. Olen seurannut Protaconin vahvaa kehitystä ja hyvää johtamista jo pitkään ja luottamukseni tulevaisuuden suhteen on vankka. Isomman yrityksen näkyvyys ja jalansija markkinoilla tuo varmasti uusia mahdollisuuksia ja nostetta liiketoiminnallemme, Rahkola sanoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template