JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Konenäön suomalaisen pioneerin Vision Systemsin liiketoiminta siirtyy Protaconille. Prosessiteollisuuden asiakkaille tämä tarkoittaa yhä kattavampaa kokonaispalvelua, jossa avaimet käteen -toimitukseen voi sisältyä mittaus- tai laadunvalvontaratkaisun ohella myös Industry 4.0 -osuutta etävalvonnan muodossa sekä esimerkiksi laitteiston toiminnallisuuden analysointia.  

Kaupassa Vision Systemsin tuoteportfolio ja koko henkilöstö siirtyvät Protaconille muodostaen uuden konenäköön erikoistuneen liiketoimintayksikön.

- Näin laajaa kokonaispalvelua tarjoavia yrityksiä ei ole monia, joten uskomme, että tällä paketilla olemme entistäkin kiinnostavampi kumppani esimerkiksi paperiteollisuuden asiakkaille, sanoo Protacon Technologiesin toimitusjohtaja Kari Pellinen (kuvassa vas.).

Pellinen näkee konenäköratkaisujen hyödyntämisessä vielä paljon kasvumahdollisuuksia eri aloilla, kuten puunjalostus-, metalli- ja terästeollisuudessa – myös terveysteknologiassa.

– Hyötyjä on löydettävissä ylipäätään niissä paikoissa, joissa konenäön avulla voidaan havaita asioita, joita ihmissilmä ei voida nähdä, varsinkaan silloin, kun kohde liikkuu. Sen avulla voidaan esimerkiksi parantaa tuotantolaitteiden hyötysuhteita, hän sanoo.

Kauppa on jatkumo Protaconin panostuksissa teollisuuden integraatiopalveluihin. Yhtiö on ostanut viimeisen vuoden aikana useita toimintakonseptiaan vahvistavia yrityksiä. Vision Systemsin yli 30 vuotta sitten perustanut ja yhtiön omistava Kari Rahkola (kuvassa oik.) puolestaan pohti vaihtoehtoja yrityksensä tulevaisuuden suhteen.

– Mietin, missä liiketoimintamme voisi kasvaa ja osaava ja sitoutunut henkilöstömme saisi parhaat menestymisen mahdollisuudet myös jatkossa. Olen seurannut Protaconin vahvaa kehitystä ja hyvää johtamista jo pitkään ja luottamukseni tulevaisuuden suhteen on vankka. Isomman yrityksen näkyvyys ja jalansija markkinoilla tuo varmasti uusia mahdollisuuksia ja nostetta liiketoiminnallemme, Rahkola sanoo.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template