JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Konenäön suomalaisen pioneerin Vision Systemsin liiketoiminta siirtyy Protaconille. Prosessiteollisuuden asiakkaille tämä tarkoittaa yhä kattavampaa kokonaispalvelua, jossa avaimet käteen -toimitukseen voi sisältyä mittaus- tai laadunvalvontaratkaisun ohella myös Industry 4.0 -osuutta etävalvonnan muodossa sekä esimerkiksi laitteiston toiminnallisuuden analysointia.  

Kaupassa Vision Systemsin tuoteportfolio ja koko henkilöstö siirtyvät Protaconille muodostaen uuden konenäköön erikoistuneen liiketoimintayksikön.

- Näin laajaa kokonaispalvelua tarjoavia yrityksiä ei ole monia, joten uskomme, että tällä paketilla olemme entistäkin kiinnostavampi kumppani esimerkiksi paperiteollisuuden asiakkaille, sanoo Protacon Technologiesin toimitusjohtaja Kari Pellinen (kuvassa vas.).

Pellinen näkee konenäköratkaisujen hyödyntämisessä vielä paljon kasvumahdollisuuksia eri aloilla, kuten puunjalostus-, metalli- ja terästeollisuudessa – myös terveysteknologiassa.

– Hyötyjä on löydettävissä ylipäätään niissä paikoissa, joissa konenäön avulla voidaan havaita asioita, joita ihmissilmä ei voida nähdä, varsinkaan silloin, kun kohde liikkuu. Sen avulla voidaan esimerkiksi parantaa tuotantolaitteiden hyötysuhteita, hän sanoo.

Kauppa on jatkumo Protaconin panostuksissa teollisuuden integraatiopalveluihin. Yhtiö on ostanut viimeisen vuoden aikana useita toimintakonseptiaan vahvistavia yrityksiä. Vision Systemsin yli 30 vuotta sitten perustanut ja yhtiön omistava Kari Rahkola (kuvassa oik.) puolestaan pohti vaihtoehtoja yrityksensä tulevaisuuden suhteen.

– Mietin, missä liiketoimintamme voisi kasvaa ja osaava ja sitoutunut henkilöstömme saisi parhaat menestymisen mahdollisuudet myös jatkossa. Olen seurannut Protaconin vahvaa kehitystä ja hyvää johtamista jo pitkään ja luottamukseni tulevaisuuden suhteen on vankka. Isomman yrityksen näkyvyys ja jalansija markkinoilla tuo varmasti uusia mahdollisuuksia ja nostetta liiketoiminnallemme, Rahkola sanoo.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template