JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusi P20-älypuhelin on saanut kehuja uudesta kolmikennokamerastaan, mutta nyt analyytikot alkavat löytää siitä muutakin kehuttavaa. Forbes-lehden testissä P20 osoittautui selvästi nopeammaksi käyttäjän kasvojen tunnistuksessa kuin Applen lippulaivamalli iPhone X.

Huawei itse hehkutti P20-mallin lanseeraustilaisuudessa Pariisissa, että P20 tunnistaa kasvot pimeässäkin 0,4 sekunnissa. Testeissään Forbes osoitti, että P20 kykenee käyttäjän tunnistamiseen alle sekunnissa, mutta että aika riippuu valaistusolosuhteista.

Applen iPhone X piirtää käyttäjän kasvoista 30 tuhannesta pisteestä koostuvan 3D-kuvan. Face ID -tunnistautumisessa pisteet kuvataan ja niitä verrataan tietokannan pistekuvaan.

Huawein 3D-tunnistus perustuu infrapunakameraan, RGF-lediin sekä VCSEL-laseriin, joka heijastaa kuvattavat pisteet kasvoille. Näitä pisteitä on kuitenkin 10-kertainen määrä iPhone X:een verrattuna eli peräti 300 000.

Tämän perusteella Huawei pääsi hehkuttamaan, että sen kasvontunnistus on 10 kertaa Applea parempi. Forbesin testit osoittavat, että kehuille on ainakin jonkin verran katetta. Huawein tekniikka on nopea ja käyttää enemmän tunnistuspisteitä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template