JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusi P20-älypuhelin on saanut kehuja uudesta kolmikennokamerastaan, mutta nyt analyytikot alkavat löytää siitä muutakin kehuttavaa. Forbes-lehden testissä P20 osoittautui selvästi nopeammaksi käyttäjän kasvojen tunnistuksessa kuin Applen lippulaivamalli iPhone X.

Huawei itse hehkutti P20-mallin lanseeraustilaisuudessa Pariisissa, että P20 tunnistaa kasvot pimeässäkin 0,4 sekunnissa. Testeissään Forbes osoitti, että P20 kykenee käyttäjän tunnistamiseen alle sekunnissa, mutta että aika riippuu valaistusolosuhteista.

Applen iPhone X piirtää käyttäjän kasvoista 30 tuhannesta pisteestä koostuvan 3D-kuvan. Face ID -tunnistautumisessa pisteet kuvataan ja niitä verrataan tietokannan pistekuvaan.

Huawein 3D-tunnistus perustuu infrapunakameraan, RGF-lediin sekä VCSEL-laseriin, joka heijastaa kuvattavat pisteet kasvoille. Näitä pisteitä on kuitenkin 10-kertainen määrä iPhone X:een verrattuna eli peräti 300 000.

Tämän perusteella Huawei pääsi hehkuttamaan, että sen kasvontunnistus on 10 kertaa Applea parempi. Forbesin testit osoittavat, että kehuille on ainakin jonkin verran katetta. Huawein tekniikka on nopea ja käyttää enemmän tunnistuspisteitä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template