JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusi P20-älypuhelin on saanut kehuja uudesta kolmikennokamerastaan, mutta nyt analyytikot alkavat löytää siitä muutakin kehuttavaa. Forbes-lehden testissä P20 osoittautui selvästi nopeammaksi käyttäjän kasvojen tunnistuksessa kuin Applen lippulaivamalli iPhone X.

Huawei itse hehkutti P20-mallin lanseeraustilaisuudessa Pariisissa, että P20 tunnistaa kasvot pimeässäkin 0,4 sekunnissa. Testeissään Forbes osoitti, että P20 kykenee käyttäjän tunnistamiseen alle sekunnissa, mutta että aika riippuu valaistusolosuhteista.

Applen iPhone X piirtää käyttäjän kasvoista 30 tuhannesta pisteestä koostuvan 3D-kuvan. Face ID -tunnistautumisessa pisteet kuvataan ja niitä verrataan tietokannan pistekuvaan.

Huawein 3D-tunnistus perustuu infrapunakameraan, RGF-lediin sekä VCSEL-laseriin, joka heijastaa kuvattavat pisteet kasvoille. Näitä pisteitä on kuitenkin 10-kertainen määrä iPhone X:een verrattuna eli peräti 300 000.

Tämän perusteella Huawei pääsi hehkuttamaan, että sen kasvontunnistus on 10 kertaa Applea parempi. Forbesin testit osoittavat, että kehuille on ainakin jonkin verran katetta. Huawein tekniikka on nopea ja käyttää enemmän tunnistuspisteitä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template