JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusi P20-älypuhelin on saanut kehuja uudesta kolmikennokamerastaan, mutta nyt analyytikot alkavat löytää siitä muutakin kehuttavaa. Forbes-lehden testissä P20 osoittautui selvästi nopeammaksi käyttäjän kasvojen tunnistuksessa kuin Applen lippulaivamalli iPhone X.

Huawei itse hehkutti P20-mallin lanseeraustilaisuudessa Pariisissa, että P20 tunnistaa kasvot pimeässäkin 0,4 sekunnissa. Testeissään Forbes osoitti, että P20 kykenee käyttäjän tunnistamiseen alle sekunnissa, mutta että aika riippuu valaistusolosuhteista.

Applen iPhone X piirtää käyttäjän kasvoista 30 tuhannesta pisteestä koostuvan 3D-kuvan. Face ID -tunnistautumisessa pisteet kuvataan ja niitä verrataan tietokannan pistekuvaan.

Huawein 3D-tunnistus perustuu infrapunakameraan, RGF-lediin sekä VCSEL-laseriin, joka heijastaa kuvattavat pisteet kasvoille. Näitä pisteitä on kuitenkin 10-kertainen määrä iPhone X:een verrattuna eli peräti 300 000.

Tämän perusteella Huawei pääsi hehkuttamaan, että sen kasvontunnistus on 10 kertaa Applea parempi. Forbesin testit osoittavat, että kehuille on ainakin jonkin verran katetta. Huawein tekniikka on nopea ja käyttää enemmän tunnistuspisteitä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template