JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vesijohtoverkoston mittauslaitteet asennetaan tavallisesti maan alle upotettuihin lasikuituisiin kaivoihin. Kotkan alueen vesihuoltoa operoiva Kymen Vesi päätti kokeilla kevyempää toteutustapaa. Hovinsaaren mittauspiste pakattiin maan päälle valmiiseen, Rittalin rakentamaan konttiin.

- Säästimme merkittävästi maanrakennus- ja louhintakustannuksissa, kun meidän ei tarvinnut lähteä louhimaan umpikalliota”, kertoo Kymen Veden putkimestari Timo Yrjölä.

Onninen toimitti Kymen Veden laitetilaksi Rittalin kontin, joka oli rakennettu tilauksesta valmiiksi tasalaatuisessa, kuivassa teollisuusympäristössä.

- Laitetilojen rakentaminen talopakettityylillä tehtaassa takaa sen, ettei homeesta tarvitse huolehtia: kaikki eristeet pysyvät varmasti kuivina rakennusvaiheessa. Lisäksi tehdasolosuhteissa rakentaminen on paljon nopeampaa kuin paikan päällä kohteessa työskentely”, vertaa Rittalin aluepäällikkö Tapio Arffman.

- Kustannussäästöjä syntyy myös siitä, ettei rakennuttaminen vaadi ulkopuolisen urakoitsijan tai valvojan käyttämistä”, Onnisen asiakasvastuupäällikkö Ari Penttinen muistuttaa.

Tehtaassa konttiin koottu mittausasema kuljetettiin Vantaalta kokonaisena Kotkaan ja nostettiin Hovinsaaressa suoraan sokkelin päälle. - Vedimme vain vesijohtoverkoston putket tässä kohtaa maan pinnalle ja asensimme konttiin tarvittavan laitteiston, kuten virtaus- ja painemittarit, Kymen Veden Yrjölä kertoo.

Hovinsaaren mittausasemaa varten Kymen Vesi modifioi vakiomallista konttia tekemällä siihen tarvitsemansa aukotukset putkille ja vahvistamalla sen lattiaa.

Räätälöintitarpeesta riippuen kontin toimitusaika on yleensä noin 8–10 viikkoa. Kymen Vesi on avoin konttivaihtoehdolle myös tulevaisuudessa.

- Nyt kun tiedämme, miten kätevää oli toteuttaa vedenmittauksen laitetila konttiin, en pitäisi ihmeenä, että tällaisia tehtäisiin lisääkin. Onniselta oli fiksu oivallus suositella meille konttiratkaisua juuri tähän kohteeseen, tiivistää Yrjölä.

Valmiiksi kootut, kestävät kontit ovat alkaneet tehdä läpimurtoa myös muissa käyttötarkoituksissa. - Kontti sopii laitetilaksi moniin erilaisiin teknisiin käyttötarkoituksiin. Kontit ovat yleistymässä esimerkiksi sähkökeskuksina, LVI-käytössä, moottoriteiden teknisinä rakennuksina ja puhelinmastojen yhteydessä, Onnisen Penttinen listaa.

- Myös datakeskuksia rakennetaan nykyisin yhä useammin kontteihin. Kun esimerkiksi tuotantolaitoksen yhteydessä oleva konesali on sijoitettu erilliseen konttiin, sen sisältämät tiedot ovat paremmin turvassa onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa, Rittalin Arffman päättää.

 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template