JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vesijohtoverkoston mittauslaitteet asennetaan tavallisesti maan alle upotettuihin lasikuituisiin kaivoihin. Kotkan alueen vesihuoltoa operoiva Kymen Vesi päätti kokeilla kevyempää toteutustapaa. Hovinsaaren mittauspiste pakattiin maan päälle valmiiseen, Rittalin rakentamaan konttiin.

- Säästimme merkittävästi maanrakennus- ja louhintakustannuksissa, kun meidän ei tarvinnut lähteä louhimaan umpikalliota”, kertoo Kymen Veden putkimestari Timo Yrjölä.

Onninen toimitti Kymen Veden laitetilaksi Rittalin kontin, joka oli rakennettu tilauksesta valmiiksi tasalaatuisessa, kuivassa teollisuusympäristössä.

- Laitetilojen rakentaminen talopakettityylillä tehtaassa takaa sen, ettei homeesta tarvitse huolehtia: kaikki eristeet pysyvät varmasti kuivina rakennusvaiheessa. Lisäksi tehdasolosuhteissa rakentaminen on paljon nopeampaa kuin paikan päällä kohteessa työskentely”, vertaa Rittalin aluepäällikkö Tapio Arffman.

- Kustannussäästöjä syntyy myös siitä, ettei rakennuttaminen vaadi ulkopuolisen urakoitsijan tai valvojan käyttämistä”, Onnisen asiakasvastuupäällikkö Ari Penttinen muistuttaa.

Tehtaassa konttiin koottu mittausasema kuljetettiin Vantaalta kokonaisena Kotkaan ja nostettiin Hovinsaaressa suoraan sokkelin päälle. - Vedimme vain vesijohtoverkoston putket tässä kohtaa maan pinnalle ja asensimme konttiin tarvittavan laitteiston, kuten virtaus- ja painemittarit, Kymen Veden Yrjölä kertoo.

Hovinsaaren mittausasemaa varten Kymen Vesi modifioi vakiomallista konttia tekemällä siihen tarvitsemansa aukotukset putkille ja vahvistamalla sen lattiaa.

Räätälöintitarpeesta riippuen kontin toimitusaika on yleensä noin 8–10 viikkoa. Kymen Vesi on avoin konttivaihtoehdolle myös tulevaisuudessa.

- Nyt kun tiedämme, miten kätevää oli toteuttaa vedenmittauksen laitetila konttiin, en pitäisi ihmeenä, että tällaisia tehtäisiin lisääkin. Onniselta oli fiksu oivallus suositella meille konttiratkaisua juuri tähän kohteeseen, tiivistää Yrjölä.

Valmiiksi kootut, kestävät kontit ovat alkaneet tehdä läpimurtoa myös muissa käyttötarkoituksissa. - Kontti sopii laitetilaksi moniin erilaisiin teknisiin käyttötarkoituksiin. Kontit ovat yleistymässä esimerkiksi sähkökeskuksina, LVI-käytössä, moottoriteiden teknisinä rakennuksina ja puhelinmastojen yhteydessä, Onnisen Penttinen listaa.

- Myös datakeskuksia rakennetaan nykyisin yhä useammin kontteihin. Kun esimerkiksi tuotantolaitoksen yhteydessä oleva konesali on sijoitettu erilliseen konttiin, sen sisältämät tiedot ovat paremmin turvassa onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa, Rittalin Arffman päättää.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template