JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vesijohtoverkoston mittauslaitteet asennetaan tavallisesti maan alle upotettuihin lasikuituisiin kaivoihin. Kotkan alueen vesihuoltoa operoiva Kymen Vesi päätti kokeilla kevyempää toteutustapaa. Hovinsaaren mittauspiste pakattiin maan päälle valmiiseen, Rittalin rakentamaan konttiin.

- Säästimme merkittävästi maanrakennus- ja louhintakustannuksissa, kun meidän ei tarvinnut lähteä louhimaan umpikalliota”, kertoo Kymen Veden putkimestari Timo Yrjölä.

Onninen toimitti Kymen Veden laitetilaksi Rittalin kontin, joka oli rakennettu tilauksesta valmiiksi tasalaatuisessa, kuivassa teollisuusympäristössä.

- Laitetilojen rakentaminen talopakettityylillä tehtaassa takaa sen, ettei homeesta tarvitse huolehtia: kaikki eristeet pysyvät varmasti kuivina rakennusvaiheessa. Lisäksi tehdasolosuhteissa rakentaminen on paljon nopeampaa kuin paikan päällä kohteessa työskentely”, vertaa Rittalin aluepäällikkö Tapio Arffman.

- Kustannussäästöjä syntyy myös siitä, ettei rakennuttaminen vaadi ulkopuolisen urakoitsijan tai valvojan käyttämistä”, Onnisen asiakasvastuupäällikkö Ari Penttinen muistuttaa.

Tehtaassa konttiin koottu mittausasema kuljetettiin Vantaalta kokonaisena Kotkaan ja nostettiin Hovinsaaressa suoraan sokkelin päälle. - Vedimme vain vesijohtoverkoston putket tässä kohtaa maan pinnalle ja asensimme konttiin tarvittavan laitteiston, kuten virtaus- ja painemittarit, Kymen Veden Yrjölä kertoo.

Hovinsaaren mittausasemaa varten Kymen Vesi modifioi vakiomallista konttia tekemällä siihen tarvitsemansa aukotukset putkille ja vahvistamalla sen lattiaa.

Räätälöintitarpeesta riippuen kontin toimitusaika on yleensä noin 8–10 viikkoa. Kymen Vesi on avoin konttivaihtoehdolle myös tulevaisuudessa.

- Nyt kun tiedämme, miten kätevää oli toteuttaa vedenmittauksen laitetila konttiin, en pitäisi ihmeenä, että tällaisia tehtäisiin lisääkin. Onniselta oli fiksu oivallus suositella meille konttiratkaisua juuri tähän kohteeseen, tiivistää Yrjölä.

Valmiiksi kootut, kestävät kontit ovat alkaneet tehdä läpimurtoa myös muissa käyttötarkoituksissa. - Kontti sopii laitetilaksi moniin erilaisiin teknisiin käyttötarkoituksiin. Kontit ovat yleistymässä esimerkiksi sähkökeskuksina, LVI-käytössä, moottoriteiden teknisinä rakennuksina ja puhelinmastojen yhteydessä, Onnisen Penttinen listaa.

- Myös datakeskuksia rakennetaan nykyisin yhä useammin kontteihin. Kun esimerkiksi tuotantolaitoksen yhteydessä oleva konesali on sijoitettu erilliseen konttiin, sen sisältämät tiedot ovat paremmin turvassa onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa, Rittalin Arffman päättää.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template