JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Valvontakameroista tulee jatkuvasti älykkäämpiä ja parempia. Niiden resoluutio paranee, ne tunnistavat objekteja ja oppivat näkemään yhä hämärämmissä olosuhteissa. ON Semiconductorin uuden CMOS-kennot näkevät nyt lähi-infrapuna-alueella.

NIR-alueesta (Near Infrared) puhutaan yleensä 700-2500 nanometrin aallonpituuksilla. ON Semin uudet CMOS-kennot ovat AR0522 ja AR0431. Ne ovat yhtiön ensimmäiset NIR-alueellakin toimivat CMOS-kennot.

AR0522-kenno on ½,5-tuumainen 5,1 megapikselin kuva-anturi, joka perustuu taustavalaistuun 2,2 mikronin pikseliin. Se on tarkoitettu erityisesti huonosti valaistuihin suurta resoluutiota vaativiin teollisuuden kameroihin.

AR0431 on puolestaan 1/3,2-tuumainen neljän megapikselin kenno, jossa pikselikoko on 2,2 mikronia. Kerro kykenee jopa 120 ruudun kuvausnopeuteen. Tämä sopii erityisesti valvontasovelluksiin, joissa tarvitaan hidastusvideota.

ON Semin kehittämä NIR-tekniikka parantaa kuvakennon kvanttitehokkuutta eli sitä, kuinka hyvin kenno vangitsee informaatiota spektrin eri alueilla ilman, että värin laatu näkyvän valon alueella heikkenee.

AR055-kenno on pakattu 12x12-milliseen mPLCC-koteloon, ja sen volyymituotanto alkaa toukokuussa. AR0431-kennon kotelo on 10x10-millinen ja sen tuotanto alkaa heinäkuussa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template