JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Valvontakameroista tulee jatkuvasti älykkäämpiä ja parempia. Niiden resoluutio paranee, ne tunnistavat objekteja ja oppivat näkemään yhä hämärämmissä olosuhteissa. ON Semiconductorin uuden CMOS-kennot näkevät nyt lähi-infrapuna-alueella.

NIR-alueesta (Near Infrared) puhutaan yleensä 700-2500 nanometrin aallonpituuksilla. ON Semin uudet CMOS-kennot ovat AR0522 ja AR0431. Ne ovat yhtiön ensimmäiset NIR-alueellakin toimivat CMOS-kennot.

AR0522-kenno on ½,5-tuumainen 5,1 megapikselin kuva-anturi, joka perustuu taustavalaistuun 2,2 mikronin pikseliin. Se on tarkoitettu erityisesti huonosti valaistuihin suurta resoluutiota vaativiin teollisuuden kameroihin.

AR0431 on puolestaan 1/3,2-tuumainen neljän megapikselin kenno, jossa pikselikoko on 2,2 mikronia. Kerro kykenee jopa 120 ruudun kuvausnopeuteen. Tämä sopii erityisesti valvontasovelluksiin, joissa tarvitaan hidastusvideota.

ON Semin kehittämä NIR-tekniikka parantaa kuvakennon kvanttitehokkuutta eli sitä, kuinka hyvin kenno vangitsee informaatiota spektrin eri alueilla ilman, että värin laatu näkyvän valon alueella heikkenee.

AR055-kenno on pakattu 12x12-milliseen mPLCC-koteloon, ja sen volyymituotanto alkaa toukokuussa. AR0431-kennon kotelo on 10x10-millinen ja sen tuotanto alkaa heinäkuussa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template