JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Valvontakameroista tulee jatkuvasti älykkäämpiä ja parempia. Niiden resoluutio paranee, ne tunnistavat objekteja ja oppivat näkemään yhä hämärämmissä olosuhteissa. ON Semiconductorin uuden CMOS-kennot näkevät nyt lähi-infrapuna-alueella.

NIR-alueesta (Near Infrared) puhutaan yleensä 700-2500 nanometrin aallonpituuksilla. ON Semin uudet CMOS-kennot ovat AR0522 ja AR0431. Ne ovat yhtiön ensimmäiset NIR-alueellakin toimivat CMOS-kennot.

AR0522-kenno on ½,5-tuumainen 5,1 megapikselin kuva-anturi, joka perustuu taustavalaistuun 2,2 mikronin pikseliin. Se on tarkoitettu erityisesti huonosti valaistuihin suurta resoluutiota vaativiin teollisuuden kameroihin.

AR0431 on puolestaan 1/3,2-tuumainen neljän megapikselin kenno, jossa pikselikoko on 2,2 mikronia. Kerro kykenee jopa 120 ruudun kuvausnopeuteen. Tämä sopii erityisesti valvontasovelluksiin, joissa tarvitaan hidastusvideota.

ON Semin kehittämä NIR-tekniikka parantaa kuvakennon kvanttitehokkuutta eli sitä, kuinka hyvin kenno vangitsee informaatiota spektrin eri alueilla ilman, että värin laatu näkyvän valon alueella heikkenee.

AR055-kenno on pakattu 12x12-milliseen mPLCC-koteloon, ja sen volyymituotanto alkaa toukokuussa. AR0431-kennon kotelo on 10x10-millinen ja sen tuotanto alkaa heinäkuussa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template