JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Valvontakameroista tulee jatkuvasti älykkäämpiä ja parempia. Niiden resoluutio paranee, ne tunnistavat objekteja ja oppivat näkemään yhä hämärämmissä olosuhteissa. ON Semiconductorin uuden CMOS-kennot näkevät nyt lähi-infrapuna-alueella.

NIR-alueesta (Near Infrared) puhutaan yleensä 700-2500 nanometrin aallonpituuksilla. ON Semin uudet CMOS-kennot ovat AR0522 ja AR0431. Ne ovat yhtiön ensimmäiset NIR-alueellakin toimivat CMOS-kennot.

AR0522-kenno on ½,5-tuumainen 5,1 megapikselin kuva-anturi, joka perustuu taustavalaistuun 2,2 mikronin pikseliin. Se on tarkoitettu erityisesti huonosti valaistuihin suurta resoluutiota vaativiin teollisuuden kameroihin.

AR0431 on puolestaan 1/3,2-tuumainen neljän megapikselin kenno, jossa pikselikoko on 2,2 mikronia. Kerro kykenee jopa 120 ruudun kuvausnopeuteen. Tämä sopii erityisesti valvontasovelluksiin, joissa tarvitaan hidastusvideota.

ON Semin kehittämä NIR-tekniikka parantaa kuvakennon kvanttitehokkuutta eli sitä, kuinka hyvin kenno vangitsee informaatiota spektrin eri alueilla ilman, että värin laatu näkyvän valon alueella heikkenee.

AR055-kenno on pakattu 12x12-milliseen mPLCC-koteloon, ja sen volyymituotanto alkaa toukokuussa. AR0431-kennon kotelo on 10x10-millinen ja sen tuotanto alkaa heinäkuussa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template