JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusin P20 Pro -älypuhelinmalli on jo saanut kehuja kameratkaisustaan, joka perustuu kolmen kennon käyttämiseen. Nyt laitteesta on tehty ensimmäiset purkuanalyysit ja iFixitin mukaan näyttää siltä, että jokainen kolmesta kennosta olisi varustettu optisella kuvanvakaimella.

Huawein alkuperäisen informaation mukaan takakannen kolmesta kamerasta vain 40 megapikselin RGB-kennon kuva tulisi optisesta vakautetun linssin läpi. Kaksimuuta kennoa ovat 20 megapikselin harmaasävykenno ja 8 megapikselin laajakaistakenno.

iFixitin mukaan kaikki kamerat ovat kiinni samassa piirilevyssä. Ratkaisu on hyvin kompakti ja jättää hyvin tilaa laitteen isolle 4000 milliampeeritunnin akulle. Koko kombo käyttää vain kahta liitäntää: yksi liitäntä riittää RGB- ja harmaasävykennolle, telekennolla on omansa.

iFixit kuitenkin sanoo analyysinsä perusteella, että kaikki kolme kennoa on varustettu optisella vakaimella. Huawien mukaan 40 ja 20 megapikselin kennojen tarkennus perustuu vain puhelimen NNP- eli tekoälyprosessoriin.

iFixitin mukaan voi myös olla, että kaikki kennot on varustettu optisella vakaisella eli laitetason tarkennuksella, mutta vain telekamera käyttää sitä. Yhtäkaikki, signaali kaikilta kennoilta menee Kirin 970 -prosessorille, jolla Tensilicalta – eli nykyisin Cadencelta -lisensoitu Vision P6 -signaaliprosessori laskee AI-algoritmeja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template