JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusin P20 Pro -älypuhelinmalli on jo saanut kehuja kameratkaisustaan, joka perustuu kolmen kennon käyttämiseen. Nyt laitteesta on tehty ensimmäiset purkuanalyysit ja iFixitin mukaan näyttää siltä, että jokainen kolmesta kennosta olisi varustettu optisella kuvanvakaimella.

Huawein alkuperäisen informaation mukaan takakannen kolmesta kamerasta vain 40 megapikselin RGB-kennon kuva tulisi optisesta vakautetun linssin läpi. Kaksimuuta kennoa ovat 20 megapikselin harmaasävykenno ja 8 megapikselin laajakaistakenno.

iFixitin mukaan kaikki kamerat ovat kiinni samassa piirilevyssä. Ratkaisu on hyvin kompakti ja jättää hyvin tilaa laitteen isolle 4000 milliampeeritunnin akulle. Koko kombo käyttää vain kahta liitäntää: yksi liitäntä riittää RGB- ja harmaasävykennolle, telekennolla on omansa.

iFixit kuitenkin sanoo analyysinsä perusteella, että kaikki kolme kennoa on varustettu optisella vakaimella. Huawien mukaan 40 ja 20 megapikselin kennojen tarkennus perustuu vain puhelimen NNP- eli tekoälyprosessoriin.

iFixitin mukaan voi myös olla, että kaikki kennot on varustettu optisella vakaisella eli laitetason tarkennuksella, mutta vain telekamera käyttää sitä. Yhtäkaikki, signaali kaikilta kennoilta menee Kirin 970 -prosessorille, jolla Tensilicalta – eli nykyisin Cadencelta -lisensoitu Vision P6 -signaaliprosessori laskee AI-algoritmeja.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template