JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusin P20 Pro -älypuhelinmalli on jo saanut kehuja kameratkaisustaan, joka perustuu kolmen kennon käyttämiseen. Nyt laitteesta on tehty ensimmäiset purkuanalyysit ja iFixitin mukaan näyttää siltä, että jokainen kolmesta kennosta olisi varustettu optisella kuvanvakaimella.

Huawein alkuperäisen informaation mukaan takakannen kolmesta kamerasta vain 40 megapikselin RGB-kennon kuva tulisi optisesta vakautetun linssin läpi. Kaksimuuta kennoa ovat 20 megapikselin harmaasävykenno ja 8 megapikselin laajakaistakenno.

iFixitin mukaan kaikki kamerat ovat kiinni samassa piirilevyssä. Ratkaisu on hyvin kompakti ja jättää hyvin tilaa laitteen isolle 4000 milliampeeritunnin akulle. Koko kombo käyttää vain kahta liitäntää: yksi liitäntä riittää RGB- ja harmaasävykennolle, telekennolla on omansa.

iFixit kuitenkin sanoo analyysinsä perusteella, että kaikki kolme kennoa on varustettu optisella vakaimella. Huawien mukaan 40 ja 20 megapikselin kennojen tarkennus perustuu vain puhelimen NNP- eli tekoälyprosessoriin.

iFixitin mukaan voi myös olla, että kaikki kennot on varustettu optisella vakaisella eli laitetason tarkennuksella, mutta vain telekamera käyttää sitä. Yhtäkaikki, signaali kaikilta kennoilta menee Kirin 970 -prosessorille, jolla Tensilicalta – eli nykyisin Cadencelta -lisensoitu Vision P6 -signaaliprosessori laskee AI-algoritmeja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template