JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein uusin P20 Pro -älypuhelinmalli on jo saanut kehuja kameratkaisustaan, joka perustuu kolmen kennon käyttämiseen. Nyt laitteesta on tehty ensimmäiset purkuanalyysit ja iFixitin mukaan näyttää siltä, että jokainen kolmesta kennosta olisi varustettu optisella kuvanvakaimella.

Huawein alkuperäisen informaation mukaan takakannen kolmesta kamerasta vain 40 megapikselin RGB-kennon kuva tulisi optisesta vakautetun linssin läpi. Kaksimuuta kennoa ovat 20 megapikselin harmaasävykenno ja 8 megapikselin laajakaistakenno.

iFixitin mukaan kaikki kamerat ovat kiinni samassa piirilevyssä. Ratkaisu on hyvin kompakti ja jättää hyvin tilaa laitteen isolle 4000 milliampeeritunnin akulle. Koko kombo käyttää vain kahta liitäntää: yksi liitäntä riittää RGB- ja harmaasävykennolle, telekennolla on omansa.

iFixit kuitenkin sanoo analyysinsä perusteella, että kaikki kolme kennoa on varustettu optisella vakaimella. Huawien mukaan 40 ja 20 megapikselin kennojen tarkennus perustuu vain puhelimen NNP- eli tekoälyprosessoriin.

iFixitin mukaan voi myös olla, että kaikki kennot on varustettu optisella vakaisella eli laitetason tarkennuksella, mutta vain telekamera käyttää sitä. Yhtäkaikki, signaali kaikilta kennoilta menee Kirin 970 -prosessorille, jolla Tensilicalta – eli nykyisin Cadencelta -lisensoitu Vision P6 -signaaliprosessori laskee AI-algoritmeja.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template