JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Korealaisessa KAIST-tutkimuskeskuksessa on jo pitkään tutkittu natriumia akkujen mahdollisena materiaalina. Kyse on siis periaatteessa erittäin turvallisesta suolaioniakusta. Nyt KAISTin (Korea Advanced Institute of Science and Technology) tutkijat ovat kehittäneet kuparisulfidianodin, joka voi mahdollistaa tekniikan kaupallistamisen.

Natriumkloridi, perinteisemmin ruokasuola, on ollut pitkään akkutekniikkan kehittävien tutkimuksen kohteena. Esimerkiksi suomalainen Broadbit Batteries kehittää ruokasuolan pohjalta sähköautojen akkutekniikkaa, ja hakee jo rahoitusta akkujen pilottitehtaan rakentamiseen.

Professori Jong Min Yukin ja Jeong Yong Leen tutkimus on julkaistu Nature Communications -lehden viime kuun numerossa. Tutkimusten tulosten mukaan kehitetty anodi on 1,5-kertaa nykyisiä anodiratkaisuja parempi ja sen avulla voidaan vähentää akun valmistuskustannuksia jopa 40 prosenttia.

Suola-akun kaupallistamisen tiellä on ollut yksi keskeinen este. Toistaiseksi ei ole löytynyt sopivaa anodia, jonka kapasiteetti olisi riittävän suuri ja joka mahdollistaisi kaupallistamisen kannalta järkevän lataus-purkaus-syklin.

Tällaiseksi materiaaliksi KAIST-tiimi löysi kuparisulfidin, joka toimii parhaiten nanolevyinä tai -kalvoina. Tutkimuksen mukaan kuparisulfidissa tapahtuu kidegraafinen muutos, joka tuo tilaa natriumille. Tämä viittaa siihen, että kuparisulfidianodin kyky varastoida litiumioneita on 1,5-kertainen grafiittianodiin verrattuna.

Tiimin mukaan uusi anodi säilyttää 90 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetistaan 250 lataussyklin jälkeen. Koska suolaa löytyy loputtomasti merivedestä, uusi tekniikka voi alentaa akkujen hintaa erilaisissa laitteissa jopa 30 prosenttia.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2