JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Korealaisessa KAIST-tutkimuskeskuksessa on jo pitkään tutkittu natriumia akkujen mahdollisena materiaalina. Kyse on siis periaatteessa erittäin turvallisesta suolaioniakusta. Nyt KAISTin (Korea Advanced Institute of Science and Technology) tutkijat ovat kehittäneet kuparisulfidianodin, joka voi mahdollistaa tekniikan kaupallistamisen.

Natriumkloridi, perinteisemmin ruokasuola, on ollut pitkään akkutekniikkan kehittävien tutkimuksen kohteena. Esimerkiksi suomalainen Broadbit Batteries kehittää ruokasuolan pohjalta sähköautojen akkutekniikkaa, ja hakee jo rahoitusta akkujen pilottitehtaan rakentamiseen.

Professori Jong Min Yukin ja Jeong Yong Leen tutkimus on julkaistu Nature Communications -lehden viime kuun numerossa. Tutkimusten tulosten mukaan kehitetty anodi on 1,5-kertaa nykyisiä anodiratkaisuja parempi ja sen avulla voidaan vähentää akun valmistuskustannuksia jopa 40 prosenttia.

Suola-akun kaupallistamisen tiellä on ollut yksi keskeinen este. Toistaiseksi ei ole löytynyt sopivaa anodia, jonka kapasiteetti olisi riittävän suuri ja joka mahdollistaisi kaupallistamisen kannalta järkevän lataus-purkaus-syklin.

Tällaiseksi materiaaliksi KAIST-tiimi löysi kuparisulfidin, joka toimii parhaiten nanolevyinä tai -kalvoina. Tutkimuksen mukaan kuparisulfidissa tapahtuu kidegraafinen muutos, joka tuo tilaa natriumille. Tämä viittaa siihen, että kuparisulfidianodin kyky varastoida litiumioneita on 1,5-kertainen grafiittianodiin verrattuna.

Tiimin mukaan uusi anodi säilyttää 90 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetistaan 250 lataussyklin jälkeen. Koska suolaa löytyy loputtomasti merivedestä, uusi tekniikka voi alentaa akkujen hintaa erilaisissa laitteissa jopa 30 prosenttia.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template