JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyiset kapasitiiviset kosketusnäytöt ovat nopeita, herkkiä, tarkkoja ja varmatoimisia. Aina ei kapasitiivinen kosketus kuitenkaan toimi. Esimerkiksi teollisuudessa on monia metallipintaisia säätimiä.

Cypress Semiconductor on esitellyt uuden mikro-ohjainperheen PSoC-sarjaansa, joka hyödyntää induktiivista aistimista tuntemaan kosketuksen ja ohjauskomentoja esimerkiksi metallipintaisilla säätimillä.

PSoC 4700 -ohjaimilla laitevalmistaja voi toteuttaa induktiivisen kosketusohjauksen yhtä helposti kuin yhtiön CapSense-ohjaimilla kapasitanssiin perustuvan kosketuksen. Laitekehitys onnistaa samoilla PSoC Creator -kehitystyökaluilla. Työkaluilla laitelohkoja voidaan graafisesti vetää ja pudottaa suunnittelukaavioon.

PSoC 4700 pohjaa 32-bittiseen Arm Cortex-M0+ -prosessoriytimeen. Yhdellä ohjaimella voidaan ohjaa jopa 16 anturia, joihin voidaan liitttää erilaisia digitaalisia toimintoja (painonappeja, liukusäätimiä, pyöritysnappeja). Lisätietoja uudesta ohjainsarjasta löytyy Cypressin tuotesivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template