JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyiset kapasitiiviset kosketusnäytöt ovat nopeita, herkkiä, tarkkoja ja varmatoimisia. Aina ei kapasitiivinen kosketus kuitenkaan toimi. Esimerkiksi teollisuudessa on monia metallipintaisia säätimiä.

Cypress Semiconductor on esitellyt uuden mikro-ohjainperheen PSoC-sarjaansa, joka hyödyntää induktiivista aistimista tuntemaan kosketuksen ja ohjauskomentoja esimerkiksi metallipintaisilla säätimillä.

PSoC 4700 -ohjaimilla laitevalmistaja voi toteuttaa induktiivisen kosketusohjauksen yhtä helposti kuin yhtiön CapSense-ohjaimilla kapasitanssiin perustuvan kosketuksen. Laitekehitys onnistaa samoilla PSoC Creator -kehitystyökaluilla. Työkaluilla laitelohkoja voidaan graafisesti vetää ja pudottaa suunnittelukaavioon.

PSoC 4700 pohjaa 32-bittiseen Arm Cortex-M0+ -prosessoriytimeen. Yhdellä ohjaimella voidaan ohjaa jopa 16 anturia, joihin voidaan liitttää erilaisia digitaalisia toimintoja (painonappeja, liukusäätimiä, pyöritysnappeja). Lisätietoja uudesta ohjainsarjasta löytyy Cypressin tuotesivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template