JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt kolmannen polven SSD-levynsä. Pelaajille ja muille harrastajille suunnatut 970 PRO- ja EVO-levyt nostavat taas rimaa, jonka tulevat NVMe-liitäntää käyttävät SSD-levyt joutuvat ylittämään. Nyt rima on jo aika korkealla.

Uutuuslevyt ovat M.2-formaatissa ja ne tukevat PCI Express Gen.3 x4 -väylää. 970 PRO lukee dataa 3500 megatavun sekuntinopeudella ja kirjoitus onnistuu 2700 megatavua sekunnissa. EVO-levyllä kirjoitusnopeus on 2500 megatavua sekunnissa.

Samsung on onnistunut parantamaan erityisesti SSD-levyjensä kirjoitusnopeutta. Tämä perustuu uusimpien V-NAND-piirien käyttöön sekä uusittuun Phoenix-ohjaimeen. Näiden ansiosta kirjoitusnopeus on kasvanut edellisestä 960-sarjasta noin 30 prosenttia.

Suorituskykyparannusten lisäksi uutuuslevyt lupaavat pitkäikäistä tallennusta. Niille taataan viiden vuoden toiminta-aika tai 1200 teratavun kirjoittaminen.

970 EVO tulee myyntiin kokoluokissa 250 ja 500 gigatavua sekä 1 ja 2 teratavua. Edullisin levy maksaa 129,90 euroa, kahden teratavun malli lähes 7800 euroa. PRO-levyt saa 512 gigatavun tai teratavun kapasiteeteilla 400 ja 700 euron hintaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2