JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt kolmannen polven SSD-levynsä. Pelaajille ja muille harrastajille suunnatut 970 PRO- ja EVO-levyt nostavat taas rimaa, jonka tulevat NVMe-liitäntää käyttävät SSD-levyt joutuvat ylittämään. Nyt rima on jo aika korkealla.

Uutuuslevyt ovat M.2-formaatissa ja ne tukevat PCI Express Gen.3 x4 -väylää. 970 PRO lukee dataa 3500 megatavun sekuntinopeudella ja kirjoitus onnistuu 2700 megatavua sekunnissa. EVO-levyllä kirjoitusnopeus on 2500 megatavua sekunnissa.

Samsung on onnistunut parantamaan erityisesti SSD-levyjensä kirjoitusnopeutta. Tämä perustuu uusimpien V-NAND-piirien käyttöön sekä uusittuun Phoenix-ohjaimeen. Näiden ansiosta kirjoitusnopeus on kasvanut edellisestä 960-sarjasta noin 30 prosenttia.

Suorituskykyparannusten lisäksi uutuuslevyt lupaavat pitkäikäistä tallennusta. Niille taataan viiden vuoden toiminta-aika tai 1200 teratavun kirjoittaminen.

970 EVO tulee myyntiin kokoluokissa 250 ja 500 gigatavua sekä 1 ja 2 teratavua. Edullisin levy maksaa 129,90 euroa, kahden teratavun malli lähes 7800 euroa. PRO-levyt saa 512 gigatavun tai teratavun kapasiteeteilla 400 ja 700 euron hintaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template