JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nordic Semiconductor on lisännyt Zigbee-tuen suositulle IoT-verkkojen nRF52840-piirilleen. Nyt samalla piirillä voidaan toteuttaa IoT-verkko joko Bluetooth 5, Bluetooth mesh-, Thread- tai Zigbee-tekniikalla.

Moniprotokollatuki mahdollistaa useissa eri verkoissa toimivan IoT-laitteen toteutuksen. Zigbee-tuen myötä nRF52840-piiri tukee kaikkia suosituimpia mesh-verkkotekniikoita.

Tällä hetkellä tarjolla on laitevalmistajille näytepiirejä, mutta Zigbee 3.0 -sertifioidut tuotantoversiot ovat lähdössä toimituksiin tämän vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana.

Mitä moniprotokollatuki sitten käytännössä tarkoittaa? Esimerkiksi älyvalaisimet voivat olla yhteydessä toisiinsa ja ohjainyksikköön Zigbeen välityksellä. Silti niiden ohjaus onnistuu älypuhelimen Bluetooth-linkin välityksellä.

Zigbee on globaali standardi, joka hyödyntää IEEE:n 802.15.4-radiomäärityksiä fyysisellä tasolla. 2,4 gigahertsin vapailla taajuuksilla protokollalla voidaan siity’’ dataa 250 kilobittiä sekunnissa, kunhan käytössä on kaikki 16 kanavaa. Linkin kantama yltää noin sataan metriin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template