JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Tobii Technology on jo vuosia kehittänyt tekniikkaa, jonka avulla erilaisia laitteita voi ohjata katseen avulla. Nyt tekniikasta on tulossa helpommin käytettävää, kun se on hyväksytty osaksi USB-standardeja.

Tobii on yhdessä Microsoftin, Intelin ja Eyetech DS:n kanssa kehittänyt USB-standardin silmän seuraamiselle. Tämän ansiosta on mahdollista käyttää näitä eye tracking -laitteita monien muiden standardoitujen USB-laitteiden, kuten hiiren, näppäimistön, kosketusalustan tai monien muiden tapaan.

Kyse on USB HID -lisäyksestä eli protokollasta, joka määrittelee kommunikaation liitettävän laitteen ja isäntätietokoneen välillä. Kun liitäntäprotokolla on osa geneeristä standardia, voidaan katsetta seuraava liate liittää tietokoneeseen – tai muuhun standardia tukevaan laitteeseen – pllug-and-play -tyyppisesti.

Tobii on kehittänyt esimerkiksi laitteen, jolla voidaan ohjata tablettia ilman käsiä. Lisäksi yhtiön tekniikalla on toteutettu Linux-pohjaiset älylasit, jotka osaavat seurata käyttäjänsä katsetta.

Tobii on lisäksi tehnyt Windows Hellosta standardiominaisuuden laitteissaan. Näin Windows 10 -koneet voidaan avata suoraan omalla iiriksellä. Tekniikka kuten muutkin Tobiin ratkaisut perustuvat yhtiön silmän liikkeitä seuraavaan anturiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template