JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Tobii Technology on jo vuosia kehittänyt tekniikkaa, jonka avulla erilaisia laitteita voi ohjata katseen avulla. Nyt tekniikasta on tulossa helpommin käytettävää, kun se on hyväksytty osaksi USB-standardeja.

Tobii on yhdessä Microsoftin, Intelin ja Eyetech DS:n kanssa kehittänyt USB-standardin silmän seuraamiselle. Tämän ansiosta on mahdollista käyttää näitä eye tracking -laitteita monien muiden standardoitujen USB-laitteiden, kuten hiiren, näppäimistön, kosketusalustan tai monien muiden tapaan.

Kyse on USB HID -lisäyksestä eli protokollasta, joka määrittelee kommunikaation liitettävän laitteen ja isäntätietokoneen välillä. Kun liitäntäprotokolla on osa geneeristä standardia, voidaan katsetta seuraava liate liittää tietokoneeseen – tai muuhun standardia tukevaan laitteeseen – pllug-and-play -tyyppisesti.

Tobii on kehittänyt esimerkiksi laitteen, jolla voidaan ohjata tablettia ilman käsiä. Lisäksi yhtiön tekniikalla on toteutettu Linux-pohjaiset älylasit, jotka osaavat seurata käyttäjänsä katsetta.

Tobii on lisäksi tehnyt Windows Hellosta standardiominaisuuden laitteissaan. Näin Windows 10 -koneet voidaan avata suoraan omalla iiriksellä. Tekniikka kuten muutkin Tobiin ratkaisut perustuvat yhtiön silmän liikkeitä seuraavaan anturiin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template