JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Tobii Technology on jo vuosia kehittänyt tekniikkaa, jonka avulla erilaisia laitteita voi ohjata katseen avulla. Nyt tekniikasta on tulossa helpommin käytettävää, kun se on hyväksytty osaksi USB-standardeja.

Tobii on yhdessä Microsoftin, Intelin ja Eyetech DS:n kanssa kehittänyt USB-standardin silmän seuraamiselle. Tämän ansiosta on mahdollista käyttää näitä eye tracking -laitteita monien muiden standardoitujen USB-laitteiden, kuten hiiren, näppäimistön, kosketusalustan tai monien muiden tapaan.

Kyse on USB HID -lisäyksestä eli protokollasta, joka määrittelee kommunikaation liitettävän laitteen ja isäntätietokoneen välillä. Kun liitäntäprotokolla on osa geneeristä standardia, voidaan katsetta seuraava liate liittää tietokoneeseen – tai muuhun standardia tukevaan laitteeseen – pllug-and-play -tyyppisesti.

Tobii on kehittänyt esimerkiksi laitteen, jolla voidaan ohjata tablettia ilman käsiä. Lisäksi yhtiön tekniikalla on toteutettu Linux-pohjaiset älylasit, jotka osaavat seurata käyttäjänsä katsetta.

Tobii on lisäksi tehnyt Windows Hellosta standardiominaisuuden laitteissaan. Näin Windows 10 -koneet voidaan avata suoraan omalla iiriksellä. Tekniikka kuten muutkin Tobiin ratkaisut perustuvat yhtiön silmän liikkeitä seuraavaan anturiin.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template