JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-blox tunnetaan sekä paikannuspiireistään että M2M-, vai pitäisikö nyt sanoa IoT-moduuleistaan. Nyt yhtiö on tuonut kaupallisesti tarjolle kaksi erilaista LTE-verkon IoT-moduulia. Toinen tukee luokan M1-yhteyksiä, toinen tukee uusinta NB-IoT-standardia.

3GPP:n päätelaiteluokissa IoT-käyttöön on määritelty luokat M1 ja NB1. M1-modeemissa maksimidatanopeus on päätelaitteeseen päin yksi megabitti sekunnissa. Datanopeus on nelinkertainen NB-IoT-laitteiden nopeuteen verrattuna.

U-bloxin SARA-R410M-02B-moduuleissa hyödynnetään monitaajuuksista RF-etupäätä, joten moduuli toimii jopa 16 eri LTE-kanavalla yhdellä rautatoteutuksella. Tämä yksinkertaistaa merkittävästi laitevalmistajan työtä, jossa halutaan toteuttaa globaalisti toimiva IoT-laite.

Moduulit voidaan myös firmware-ohjelmistolla konfiguroida niin, että esimerkiksi roaming-sääntöjen kieltämät LTE-kanavat voidaan poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön. Isoille operaattoreille on lisäksi olemassa esiasennetut profiilit.

U-bloxin mukaan SARA-R410M-02B-moduulin käyttökohteet löytyvät esimerkiksi maanviljelyksen monitorointisovelluksista, älyrakennuksista, tavaroiden seurannasta ja älykkäistä sähkömittareista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template