JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-blox tunnetaan sekä paikannuspiireistään että M2M-, vai pitäisikö nyt sanoa IoT-moduuleistaan. Nyt yhtiö on tuonut kaupallisesti tarjolle kaksi erilaista LTE-verkon IoT-moduulia. Toinen tukee luokan M1-yhteyksiä, toinen tukee uusinta NB-IoT-standardia.

3GPP:n päätelaiteluokissa IoT-käyttöön on määritelty luokat M1 ja NB1. M1-modeemissa maksimidatanopeus on päätelaitteeseen päin yksi megabitti sekunnissa. Datanopeus on nelinkertainen NB-IoT-laitteiden nopeuteen verrattuna.

U-bloxin SARA-R410M-02B-moduuleissa hyödynnetään monitaajuuksista RF-etupäätä, joten moduuli toimii jopa 16 eri LTE-kanavalla yhdellä rautatoteutuksella. Tämä yksinkertaistaa merkittävästi laitevalmistajan työtä, jossa halutaan toteuttaa globaalisti toimiva IoT-laite.

Moduulit voidaan myös firmware-ohjelmistolla konfiguroida niin, että esimerkiksi roaming-sääntöjen kieltämät LTE-kanavat voidaan poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön. Isoille operaattoreille on lisäksi olemassa esiasennetut profiilit.

U-bloxin mukaan SARA-R410M-02B-moduulin käyttökohteet löytyvät esimerkiksi maanviljelyksen monitorointisovelluksista, älyrakennuksista, tavaroiden seurannasta ja älykkäistä sähkömittareista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template