JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-blox tunnetaan sekä paikannuspiireistään että M2M-, vai pitäisikö nyt sanoa IoT-moduuleistaan. Nyt yhtiö on tuonut kaupallisesti tarjolle kaksi erilaista LTE-verkon IoT-moduulia. Toinen tukee luokan M1-yhteyksiä, toinen tukee uusinta NB-IoT-standardia.

3GPP:n päätelaiteluokissa IoT-käyttöön on määritelty luokat M1 ja NB1. M1-modeemissa maksimidatanopeus on päätelaitteeseen päin yksi megabitti sekunnissa. Datanopeus on nelinkertainen NB-IoT-laitteiden nopeuteen verrattuna.

U-bloxin SARA-R410M-02B-moduuleissa hyödynnetään monitaajuuksista RF-etupäätä, joten moduuli toimii jopa 16 eri LTE-kanavalla yhdellä rautatoteutuksella. Tämä yksinkertaistaa merkittävästi laitevalmistajan työtä, jossa halutaan toteuttaa globaalisti toimiva IoT-laite.

Moduulit voidaan myös firmware-ohjelmistolla konfiguroida niin, että esimerkiksi roaming-sääntöjen kieltämät LTE-kanavat voidaan poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön. Isoille operaattoreille on lisäksi olemassa esiasennetut profiilit.

U-bloxin mukaan SARA-R410M-02B-moduulin käyttökohteet löytyvät esimerkiksi maanviljelyksen monitorointisovelluksista, älyrakennuksista, tavaroiden seurannasta ja älykkäistä sähkömittareista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template