JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-blox tunnetaan sekä paikannuspiireistään että M2M-, vai pitäisikö nyt sanoa IoT-moduuleistaan. Nyt yhtiö on tuonut kaupallisesti tarjolle kaksi erilaista LTE-verkon IoT-moduulia. Toinen tukee luokan M1-yhteyksiä, toinen tukee uusinta NB-IoT-standardia.

3GPP:n päätelaiteluokissa IoT-käyttöön on määritelty luokat M1 ja NB1. M1-modeemissa maksimidatanopeus on päätelaitteeseen päin yksi megabitti sekunnissa. Datanopeus on nelinkertainen NB-IoT-laitteiden nopeuteen verrattuna.

U-bloxin SARA-R410M-02B-moduuleissa hyödynnetään monitaajuuksista RF-etupäätä, joten moduuli toimii jopa 16 eri LTE-kanavalla yhdellä rautatoteutuksella. Tämä yksinkertaistaa merkittävästi laitevalmistajan työtä, jossa halutaan toteuttaa globaalisti toimiva IoT-laite.

Moduulit voidaan myös firmware-ohjelmistolla konfiguroida niin, että esimerkiksi roaming-sääntöjen kieltämät LTE-kanavat voidaan poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön. Isoille operaattoreille on lisäksi olemassa esiasennetut profiilit.

U-bloxin mukaan SARA-R410M-02B-moduulin käyttökohteet löytyvät esimerkiksi maanviljelyksen monitorointisovelluksista, älyrakennuksista, tavaroiden seurannasta ja älykkäistä sähkömittareista.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2