JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikä on tekniikka, josta puhutaan paljon mutta johon yritykset eivät ole vielä lähteneet mukaan? Gartnerin mukaan tämä sopii lohkoketjuihin. Vain yksi prosentti yrityksistä ja organisaatioista on tehnyt jotain toimia lohkoketjutekniikan hyödyntämiseksi omassa toiminnassaan.

Tutkimuslaitoksen it-johtajien parissa tehty kysely osoittaa myös, että vain 8 prosenttia yrityksistä on lyhyellä aikavälillä ottamassa lohkoketjuja jotenkin käyttöönsä. Peräti 77 prosenttia sanoi, ettei kohuttu tekniikka kiinnosta niitä ollenkaan.

Gartnerin mukaan tämä osoittaa ilmiselvästi, että lohkoketjuissa on tällä hetkellä kyse ennen kaikkea hypestä. Yritysten kannalta olisikin ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, mitä lohkoketjut ovat, mihin niitä voidaan käyttää ja miten niihin kannattaa tulevaisuudessa panostaa.

Haastatelluista it-johtajista neljännes näkee, että lohkoketjujen hyödyntäminen edellyttää kaikista uusista teknologioista eniten uusia osaamisia, joita yrityksissä ei vielä ole. Viidesosan mielestä lohkoketjuosaajia ovat tällä hetkellä vaikeimmin löydettäviä. 13 prosenttia katsoo, että yritysten it-organisaatioiden täytyy muuttua ennen kuin lohkoketjuja voidaan toiminnassa hyödyntää.

Lohkoketju tarkoittaa yksinkertaistettuna tekniikkaa, jossa erilaisia tietokantoja ylläpidetään hajautetusti. Virtuaalivaluuttojen lisäksi tekniikka sopii moneen muuhunkin transaktioiden seuraamiseen ja todentamiseen. Esimerkiksi virtuaalivaluutan arvoa ei voi jälkikäteen muuttaa, kun sen vaihtaessa omistajaa informaatio sisältyy lukuisiin, toisistaan riippumattomiin lohkoihin, jotka pitävät aina sisällään tiedon aiemmista transaktioista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template