JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikä on tekniikka, josta puhutaan paljon mutta johon yritykset eivät ole vielä lähteneet mukaan? Gartnerin mukaan tämä sopii lohkoketjuihin. Vain yksi prosentti yrityksistä ja organisaatioista on tehnyt jotain toimia lohkoketjutekniikan hyödyntämiseksi omassa toiminnassaan.

Tutkimuslaitoksen it-johtajien parissa tehty kysely osoittaa myös, että vain 8 prosenttia yrityksistä on lyhyellä aikavälillä ottamassa lohkoketjuja jotenkin käyttöönsä. Peräti 77 prosenttia sanoi, ettei kohuttu tekniikka kiinnosta niitä ollenkaan.

Gartnerin mukaan tämä osoittaa ilmiselvästi, että lohkoketjuissa on tällä hetkellä kyse ennen kaikkea hypestä. Yritysten kannalta olisikin ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, mitä lohkoketjut ovat, mihin niitä voidaan käyttää ja miten niihin kannattaa tulevaisuudessa panostaa.

Haastatelluista it-johtajista neljännes näkee, että lohkoketjujen hyödyntäminen edellyttää kaikista uusista teknologioista eniten uusia osaamisia, joita yrityksissä ei vielä ole. Viidesosan mielestä lohkoketjuosaajia ovat tällä hetkellä vaikeimmin löydettäviä. 13 prosenttia katsoo, että yritysten it-organisaatioiden täytyy muuttua ennen kuin lohkoketjuja voidaan toiminnassa hyödyntää.

Lohkoketju tarkoittaa yksinkertaistettuna tekniikkaa, jossa erilaisia tietokantoja ylläpidetään hajautetusti. Virtuaalivaluuttojen lisäksi tekniikka sopii moneen muuhunkin transaktioiden seuraamiseen ja todentamiseen. Esimerkiksi virtuaalivaluutan arvoa ei voi jälkikäteen muuttaa, kun sen vaihtaessa omistajaa informaatio sisältyy lukuisiin, toisistaan riippumattomiin lohkoihin, jotka pitävät aina sisällään tiedon aiemmista transaktioista.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2