JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tänä vuonna markkinoille tuodaan 3,9 miljardia uutta Bluetooth-yhteydellä varustettua laitetta. Eikä kasvu ole Bluetooth SIG -järjestön mukaan hidastumassa. Päinvastoin, vuonna 2022 uusia Bluetooth-laitteita tulee käyttöön 5,2 miljardia. Jo tänä vuonna joka ainoa markkinoille tuotu älypuhelin, tabletti ja kannettava tietokone pitää sisällään Bluetooth-radion.

Langattomissa audiolaitteissa Bluetooth on itseoikeutettu standardi. Tänä vuonna kuulokkeita, langattomia kaiuttimia, autojen handsfree/musiikkijärjestelmiä ja muita Bluetooth-audiolaitteita myydään 880 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2022 tämäkin volyymi kasvaa 1,2 miljardiin.

Entäpä sitten aktiivisuusrannekkeet, jotka liittyvät älypuhelimeen Bluetoothilla ja kaikki erilaiset PC-oheislaitteet? Niitä myydään tänä vuonna 550 miljoonaa ja vuonna 2022 jo 850 miljoonaa kappaletta.

Nopeinta toimitusten kasvu tulee kuitenkin olemaan paikannuslaitteissa, jotka hyödyntävät Bluetoothia. Esimerkiksi majakoihin perustuvaan sisätilapaikannukseen ja muiden kaupallisiin broadcast-lähetyksiin perustuvien laitteiden toimitukset käynnistyvät kunnolla vasta tänä vuonna (90 miljoonaa laitetta). Vuonna 2022 näitä majakoita toimitetaan markkinoille jo 400 miljoonaa.

Toinen nopean kasvun alue löytyy automaatio- ja ohjausjärjestelmistä, jotka hyödyntävät uuden Bluetooth 5 -verkon mesh-toimintoa. Viime vuonna julkistettu 5-standardi lisäsi datanopeuttaa ja kantamaa, mutta mesh-tyyppinen verkon muodostuminen on monen teollisuussovelluksen näkökulmasta paljon merkittävämpi uudistus. MEshin myötä Bluetooth asettui samalle viivalle Zigbeen ja muiden mesh-yhteyksiin kykenevien IoT-tekniikoiden kanssa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template