JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Analyytikoiden mukaan Google näyttää olevan lisäämässä Chrome OS -käyttöjärjestelmäänsä tuen Linux-sovelluksilla. Tästä on huhuttu pitkin kevättä ja nyt Googlen odotetaan kertovan aiheesta enemmän ensi viikolla järjestettävässä Google I/O -kehittäjäkokouksessaan.

Jo aiemmin kehittäjät olivat huomanneet, että Chrome OS:n asetuksiin oli tuotu lisää Linuxiin liittyviä toimintoja. Googlen ideana näyttää olevan ajaa Linux-ohjelmia omassa kontissaan Chrome OS:n päällä.

Tähän asti Linux-sovelluksia on voinut ajaa Chrome OS:n rinnalla vain Crouton-lisäosien (Chromium OS Universal Chroot Environment) avulla. Tämä on kuitenkin edellyttänyt Chromebookin käyttöä dev-kehittäjämoodissa.

Google työ on vielä kesken ja tiettävästi Linux-sovelluksia on saatu toimimaan vain sen omilla Pixelbook-läppäreillä. Googlen kannalta idea on tietysti ymmärrettävä, koska se sekä lisäisi Chromebookien suosiota ja saisi jopa kehittäjät siirtymään Pixekbookiin tai vastaavalle raudalle.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template