JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tablettitietokoneet on jo ehditty julistaa kuolleeksi. Ehkäpä uutinen on ennenaikainen, mutta IDC:n tuoreet luvut osoittavat, että markkina on hiljalleen kuihtumassa. Ainoa valopilkku markkinoilla on Chrome OS -pohjaisten tablettien tulo myyntiin.

IDC:n mukaan tabletteja myytiin tammi-maaliskuussa 31,7 miljoonaa kappaletta. Määrä on 11,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

IDC:n mukaan markkinoilla kasvuun ylsivät Applen iPad Pro ja Microsoftin Surface. Perinteinen Android-lätyskä sen sijaan on vaikeuksissa. Halpatableteissa hinta on kilpailtu minimiin, eivätkä laitteet silti tunnu kiinnostavan ostajia.

Chrome OS -tablettien tuloa markkinoille IDC pitää virkistävän muutoksena. Samalla Googlesta tulee aito alustatoimittaja Applen tapaan. un samaan aikaan Microsoft haluaa tuoda Windowsin tiukemin Arm-alustalle, tablettien näköpiirissä saattaa olla jopa kasvua.

Valmistajista Apple oli ensimmäisellä neljänneksellä omassa luokassaan 28,8 prosentin markkinaosuudella. Apple myi 9,1 miljoonaa iPadia eli lähes joka kolmas myyty tabletti oli Applen valmistuttama.

Samsungin markkinaosuus toiseksi suurimpana pysyi ennallaan 16,7 prosentissa, mutta laitetoimitusten määrä pieneni 5,3 miljoonaan. Huawei kasvatti lukujaan listan kolmosena. Kiinalaisvalmistajan markkinaosuus tableteissa on nyt 10 prosenttia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template