JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tablettitietokoneet on jo ehditty julistaa kuolleeksi. Ehkäpä uutinen on ennenaikainen, mutta IDC:n tuoreet luvut osoittavat, että markkina on hiljalleen kuihtumassa. Ainoa valopilkku markkinoilla on Chrome OS -pohjaisten tablettien tulo myyntiin.

IDC:n mukaan tabletteja myytiin tammi-maaliskuussa 31,7 miljoonaa kappaletta. Määrä on 11,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

IDC:n mukaan markkinoilla kasvuun ylsivät Applen iPad Pro ja Microsoftin Surface. Perinteinen Android-lätyskä sen sijaan on vaikeuksissa. Halpatableteissa hinta on kilpailtu minimiin, eivätkä laitteet silti tunnu kiinnostavan ostajia.

Chrome OS -tablettien tuloa markkinoille IDC pitää virkistävän muutoksena. Samalla Googlesta tulee aito alustatoimittaja Applen tapaan. un samaan aikaan Microsoft haluaa tuoda Windowsin tiukemin Arm-alustalle, tablettien näköpiirissä saattaa olla jopa kasvua.

Valmistajista Apple oli ensimmäisellä neljänneksellä omassa luokassaan 28,8 prosentin markkinaosuudella. Apple myi 9,1 miljoonaa iPadia eli lähes joka kolmas myyty tabletti oli Applen valmistuttama.

Samsungin markkinaosuus toiseksi suurimpana pysyi ennallaan 16,7 prosentissa, mutta laitetoimitusten määrä pieneni 5,3 miljoonaan. Huawei kasvatti lukujaan listan kolmosena. Kiinalaisvalmistajan markkinaosuus tableteissa on nyt 10 prosenttia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template