JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digibokseissa on tyypillisesti ajettu erilaisia laitekohtaisia Linux-käyttöjärjestelmiä ja jopa reaaliaikakäyttöjärjestelmiä sitä edeltävällä ajalla, mutta Canal Digitalin uudehko OnePlace toimii Androidilla. Ja mikä ettei, boksissa on monia hienoja ominaisuuksia, joita Android mahdollistaa. Paras ominaisuus ei kuitenkaan liity suoraan Androidiin.

OnePlace on tavallaan hyvin suoraviivainen Android-tietokone. Laite hyväksyy lähteekseen satelliittisignaalit, Canal Digitalin IP-kanavat sekä tietysti kaiken Googlen sisällön Youtubeineen. Boksissa on sisäänrakennettu Chromecast-toistin, joten kännykän tai tabletin ruudun voi toistaa sen kautta televisiossa.

Laitteen asennus onnistuu varsin suoraviivaisesti. Boksi kiinni HDMI:llä televisioon, telkkarista oikean lähteen valinta ja sitten vain seuraamaan, kun laite asentuu. Se kehottaa tekemään asennuksen omalla Android-älypuhelimella.

Asennuksen aikana laite liitetään omaan wifi-verkkoon. Sen jälkeen kirjaudutaan eri palveluihin omalla Google-tilillä (tai luodaan uusi, kirjautuminen vaaditaan joka tapauksessa, mikäli halutaan käyttää kaikkia eri palveluita). Asentumisen jälkeen OnePlaceen ladataan heti tuorein ohjelmistopäivitys. Tämä kesti viitisen minuuttia, jonka jälkeen laite käynnistyy uudelleen.

OnePlace näyttää hyvin tyypilliseltä digiboksilta. Ehkä sen muotoilussa olisi voinut hakea jotain uutta vaikkapa Amazonin tai Googlen uusien laitteiden (Echo tms.) tapaan, mutta toisaalta OnePlace voi piilottaa kotiteatterin kaappiin. Kaukosäädin nimittäin toimii Bluetoothilla, mikä voi ehkä hieman yllättävästikin olla koko laitteen hauskoin uusi ominaisuus.

Digiboksien tärkein ominaisuus on lopulta sen käyttöliittymä. Onko käyttö  helppoa, löytyvätkö tallenteet ja eri palvelut helposti? Tältä osin OnePlace ei tuo mitään merkittävästi uutta. Käyttöliittymät nyt näyttävät jämähtäneen jonkinlaiseen de facto -standardin tilaan ja ne kaikki näyttävät toisiltaan. Toisaalta niihin on totuttu, joten kaikki osaavat niitä käyttää.

Canal Digital myy digiboksia 49 eurolla. Kanavapaketteihin saa tutustua kolme kuukautta ilmaiseksi, sen jälkeen hinta on normaalitasoa. Peruskanavat HD-tasoisina maksaa tosin 19 euroa kuukaudessa, mikä on aika kova hinta.

Lopullisena arviona OnePlacen voisi nimetä helppokäyttöiseksi laitteeksi, joka tekee televisiosta hieman aiempaa älykkään. Bluetooth-kaukosäädin osoittaa vanhan infrapunan kivikautisuuden, joten toivottavasti se yleistyy nopeasti. Canal Digital suosittelee vähintään 5 megabitin internet-yhteyttä IP-television katseluun, mutta oikeasti HD-kuvan katselu vaatii nopeamman yhteyden.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template