JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

20 vuotta sitten Suomessa oli kaksi tärkeää matkapuhelinvalmistajaa. Nokia oli matkalla kohti suuruutensa päiviä, mutta Salossa piti majaansa toinenkin valmistaja Benefon. Se oli yrittänyt omalla GSM-mallillaan, mutta uskoi yhä NMT-tekniikan menestykseen.

Vuonna 1998 Benefon, Nokia ja Ericsson aloittivat yhteistyön NMT-tekniikan edelleenkehittämiseksi. Benefon oli myynyt edellisenä vuonna satatuhatta NMT450-puhelinta. Joissakin arvioissa uuden NMT:n uskottiin jopa haastavan digitaalisen kännykkätekniikan.

Benefonin perusti vuonna 1988 Mobiran toimitusjohtajana aiemmin toiminut Jorma U. Nieminen. Yhtiön nimeksi vaihtui GeoSentric vuonna 2007, jolloin tehtiin päätös matkapuhelintuotannon lopettamisesta. Paikannusohjelmistoja ja -palveluja kehittänyt yritys kaatui lopulta konkurssiin vuonna 2014.

Asiasta kerrottiin Prosessori-lehdessä maaliskuussa 1998.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template