JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eilen tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Apple esitteli kuluttajille suunnatun iMac-tietokoneen. Monella tapaa iMacia voi pitää ”uude Applen” alkuna. Steve Jobs oli tullut takaisin ja Apple halusi kehittää helppokäyttöisiä tuotteita kuluttajille.

Jobsin mukaan iMacin piti yksinkertaisesti yhdistää Macintosh ja internet tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Jobsin mukaan sen hetken kuluttajat-PC:t olivat hitaita, niissä on kaikissa surkea näyttö, eikä yleensä mitään verkkoyhteyttä.

No, ensimmäinen iMac korjasi nämä ongelmat 233 megahertsin kellolla operoivalla PowerPC 730 eli G3-prosessorilla, 32 megatavun RAM-muistilla, neljän gigatavun kiintolevyllä ja 15-tuumaisella paremmalla näytöllä, joka erotteli peräti 1024 x 768 pikseliä. Laite oli muotoilultaan suorastaan legendaarinen ”linnunpönttö”, joka sittemmin sai hyvin värikkäitä seuraajia.

Ensimmäinen iMac oli ensimmäinen monella tapaa. Siinä oli ensimmäistä kertaa USB-liitäntä, ei enää korppuasemaa. Laite sai sekä kehuja että moitteita, kuten kiinnostavat tuotteet aina saavat.

Jobsin iMac-lanseeraus on katsottavissa Youtubessa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2