JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eilen tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Apple esitteli kuluttajille suunnatun iMac-tietokoneen. Monella tapaa iMacia voi pitää ”uude Applen” alkuna. Steve Jobs oli tullut takaisin ja Apple halusi kehittää helppokäyttöisiä tuotteita kuluttajille.

Jobsin mukaan iMacin piti yksinkertaisesti yhdistää Macintosh ja internet tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Jobsin mukaan sen hetken kuluttajat-PC:t olivat hitaita, niissä on kaikissa surkea näyttö, eikä yleensä mitään verkkoyhteyttä.

No, ensimmäinen iMac korjasi nämä ongelmat 233 megahertsin kellolla operoivalla PowerPC 730 eli G3-prosessorilla, 32 megatavun RAM-muistilla, neljän gigatavun kiintolevyllä ja 15-tuumaisella paremmalla näytöllä, joka erotteli peräti 1024 x 768 pikseliä. Laite oli muotoilultaan suorastaan legendaarinen ”linnunpönttö”, joka sittemmin sai hyvin värikkäitä seuraajia.

Ensimmäinen iMac oli ensimmäinen monella tapaa. Siinä oli ensimmäistä kertaa USB-liitäntä, ei enää korppuasemaa. Laite sai sekä kehuja että moitteita, kuten kiinnostavat tuotteet aina saavat.

Jobsin iMac-lanseeraus on katsottavissa Youtubessa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template