JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eilen tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Apple esitteli kuluttajille suunnatun iMac-tietokoneen. Monella tapaa iMacia voi pitää ”uude Applen” alkuna. Steve Jobs oli tullut takaisin ja Apple halusi kehittää helppokäyttöisiä tuotteita kuluttajille.

Jobsin mukaan iMacin piti yksinkertaisesti yhdistää Macintosh ja internet tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Jobsin mukaan sen hetken kuluttajat-PC:t olivat hitaita, niissä on kaikissa surkea näyttö, eikä yleensä mitään verkkoyhteyttä.

No, ensimmäinen iMac korjasi nämä ongelmat 233 megahertsin kellolla operoivalla PowerPC 730 eli G3-prosessorilla, 32 megatavun RAM-muistilla, neljän gigatavun kiintolevyllä ja 15-tuumaisella paremmalla näytöllä, joka erotteli peräti 1024 x 768 pikseliä. Laite oli muotoilultaan suorastaan legendaarinen ”linnunpönttö”, joka sittemmin sai hyvin värikkäitä seuraajia.

Ensimmäinen iMac oli ensimmäinen monella tapaa. Siinä oli ensimmäistä kertaa USB-liitäntä, ei enää korppuasemaa. Laite sai sekä kehuja että moitteita, kuten kiinnostavat tuotteet aina saavat.

Jobsin iMac-lanseeraus on katsottavissa Youtubessa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template