JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Auton eri osia ja komponentteja halutaan yhdistää mahdollisimman nopealla ja yksinkertaisella ratkaisulla. Texas Instruments on esitellyt ethernet-piirin, jolla saadaan ajoneuvossa toteutettua 100 megabitin yhteys yhdellä ainoalla parikaapelilla.

DP83TC811S-Q1 on ethernet-lähettimen fyysinen osa, joka tukee gigabitin sarjamuotoista SGMII-medialiitäntää. Piiri on ensimmäinen laatuaan markkinoilla, TI kehuu.

Piirin avulla järjestelmätoimittajat voivat merkittävästi yksinkertaistaa ajoneuvon verkottamista ethernetillä. Se tukee liitäntöjä useisiin kytkimiin ja muihin liitäntöihin ilman ulkoisia komponentteja. Aiemmin vastaavan ratkaisun on joutunut toteuttamaan erilliskomponenteilla, mikä on merkinnyt suurempaa tehonkulutusta. TI:n mukaan piiri leikkaa 100 megabitin ethernetin tehonkulutuksen noin puoleen aiemmasta.

Itse ohjain on pakattu 6x6-milliseen koteloon. Se tukee IEEE:n 802.3bw-standardia, joten järjestelmätoimittaja voi käyttää suojaamatonta parikaapelia. Tämä tekee ratkaisusta kevyemmän ja edullisemman.

Multimediajärjestelmien ja erilaisten ohjausjärjestelmien lisäksi TI:n uutuusohjain sopii myös ADAS-järjestelmien liittämiseen ethernetillä. Piirin latenssi on vain 140 nanosekuntia, mikä riittää ADAS-järjestelmien tarpeisiin.

TI:n mukaan ohjaimen volyymihinnat lähtevät 2,25 dollarista kappale. Lisätietoja piiristä löytyy TI:n verkkosivuilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2