JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba esitteli pari viikkoa sitten ensimmäisen magneettiseen tallennukseen perustuvan kiintolevyn, jonka kapasiteetti yltää peräti 14 teratavuun. Toshiban mukaan ennätystiheys vaati yhdeksän levyn pinomista samaan koteloon ensimmäistä kertaa ja koko paketin sinetöimisen helium-kaasuun.

Nykyisillä kirjoituspäillä optisen levyn pyörimisen maksiminopeus on asettunut 7200 kierrokseen minuutissa. Levylle saadaan lisää kapasiteettia, kun pyörivien kiekkojen määrää lisätään. Tämä kuitenkin kasvattaa tallennuksen energiankulutusta ja uhkaa haitata luotettavuutta ja kestävyyttä. Lisäksi levyjen pitäisi sopia standardeihin palvelinasennuksiin, joten koon ei saisi kasvaa.

Toshiba 14 teratavun tallennusratkaisu olikin ensimmäinen, jossa oli yhdeksän levyä päällekkäin. Lisäksi kotelo täytettiin toiseksi kevyimmällä kaasulla eli heliumilla. Se pienensi levyjen resistanssia, paransi suorituskykyä ja mahdollisti kapasiteetin kasvattamisen yhdellä uudella kiekolla.

Toshiban mukaan levyn tehonkulutus pieneni heliumin ansiosta jopa 40 prosenttia. Toshiban tähän asti suurikapasiteettisin levy oli 7 levyn ja 10 teratavun malli. Kilpailijoilla on ollut 8 levyn ratkaisuja. Heliumia Toshiba käytti nyt ensimmäistä kertaa. Sen ansiosta uuden tehonkulutus on 3 wattia pienempi kuin aiemman eli 7-levyisen mallin.

Helium aiheutti Toshiballe melkoisia suunnitteluhaasteita. Helium-atomit ovat niin pieniä, että ne karkaavat pienimmästä mahdollisesta reiästä tai halkeamasta kotelossa. Yhtiö onnistui kuitenkin tavoitteessaan niin, että heliumkotelo saatiin tuotua kaupallisesti markkinoille.

Toshiban mukaan uusi 14 teratavun levy on yhtä luotettava kuin sen aikaisemmat levyt. Tilastollisesti levy pettää 2,5 miljoonan tunnin käytön jälkeen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template