JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba esitteli pari viikkoa sitten ensimmäisen magneettiseen tallennukseen perustuvan kiintolevyn, jonka kapasiteetti yltää peräti 14 teratavuun. Toshiban mukaan ennätystiheys vaati yhdeksän levyn pinomista samaan koteloon ensimmäistä kertaa ja koko paketin sinetöimisen helium-kaasuun.

Nykyisillä kirjoituspäillä optisen levyn pyörimisen maksiminopeus on asettunut 7200 kierrokseen minuutissa. Levylle saadaan lisää kapasiteettia, kun pyörivien kiekkojen määrää lisätään. Tämä kuitenkin kasvattaa tallennuksen energiankulutusta ja uhkaa haitata luotettavuutta ja kestävyyttä. Lisäksi levyjen pitäisi sopia standardeihin palvelinasennuksiin, joten koon ei saisi kasvaa.

Toshiba 14 teratavun tallennusratkaisu olikin ensimmäinen, jossa oli yhdeksän levyä päällekkäin. Lisäksi kotelo täytettiin toiseksi kevyimmällä kaasulla eli heliumilla. Se pienensi levyjen resistanssia, paransi suorituskykyä ja mahdollisti kapasiteetin kasvattamisen yhdellä uudella kiekolla.

Toshiban mukaan levyn tehonkulutus pieneni heliumin ansiosta jopa 40 prosenttia. Toshiban tähän asti suurikapasiteettisin levy oli 7 levyn ja 10 teratavun malli. Kilpailijoilla on ollut 8 levyn ratkaisuja. Heliumia Toshiba käytti nyt ensimmäistä kertaa. Sen ansiosta uuden tehonkulutus on 3 wattia pienempi kuin aiemman eli 7-levyisen mallin.

Helium aiheutti Toshiballe melkoisia suunnitteluhaasteita. Helium-atomit ovat niin pieniä, että ne karkaavat pienimmästä mahdollisesta reiästä tai halkeamasta kotelossa. Yhtiö onnistui kuitenkin tavoitteessaan niin, että heliumkotelo saatiin tuotua kaupallisesti markkinoille.

Toshiban mukaan uusi 14 teratavun levy on yhtä luotettava kuin sen aikaisemmat levyt. Tilastollisesti levy pettää 2,5 miljoonan tunnin käytön jälkeen.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template